Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ξεκινούν έργα στην πολύπαθη οδό Τερψιχόρης, στη Λάρνακα, προκειμένου ν’ αμβλύνουν τα προβλήματα πλημμυρών που παρατηρούνται κάθε φορά που βρέχει έντονα στον υπό αναφορά δρόμο.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, μας δήλωσε  ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Λάρνακας, αποφασίστηκε, η υλοποίηση άμεσων μέτρων για αντιμετώπιση των πλημμυρών στη συγκεκριμένη οδό, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και η υλοποίηση κάποιων μόνιμων έργων στον ίδιο δρόμο καθώς και στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.  Η οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος με τις πλημμύρες στη Λάρνακα πιστεύεται ότι θα δοθεί με τη λειτουργία των δύο αντλιοστασίων που αναμένεται να υλοποιηθούν το 2020.

 

Σε βάθος χρόνου τοποθετείται η διαπλάτυνση του κύριου δρόμου από το χωριό Αλαμινός της επαρχίας Λάρνακας προς την παραλία και η κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου. Για το υπό αναφορά αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλαμινού, το οποίο εκκρεμεί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης. Ο Υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι το αίτημα του Κ.Σ. Αλαμινού υποβλήθηκε αρχικά το 2010 και παραπέμφθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Η Πολεοδομία, ωστόσο, έκρινε ότι δεν έχει την ευθύνη για την ετοιμασία του ρυθμιστικού σχεδίου, διότι το έργο δεν είναι πολεοδομικό σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής των έργων αυτών. Επειδή πρόκειται για δρόμο που είναι αρμοδιότητα της Επαρχιακής Διοίκησης, μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του αναμένεται να είναι παρά πολύ υψηλό, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας δεν ήταν σε θέση να το συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ακόμα, ότι η επιτόπου όδευση διαφέρει από την επίσημη κτηματολογική εγγραφή και ως εκ τούτου απαιτείται εκ νέου σχεδιασμός, αποτύπωση και προφανώς απαλλοτριώσεις. «Ανεξαρτήτως τούτου, την περίοδο αυτή γίνονται ενέργειες για ετοιμασία όρων προσφοράς για εξασφάλιση μελετητή, ο οποίος θα ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό του έργου, έτσι ώστε να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και η πρόταση υλοποίησής του.

 

Σήμερα στις 8:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, έχουμε το Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού, με την ευκαιρία της 70ης επετείου της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Διοργανωτές: η Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο, ο Δήμος Λάρνακας και ο Κύπρο-Κινέζικος Όμιλος Λάρνακας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Τέλος το έργο «Η Λωξάντρα», που είναι βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, παρουσιάζεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. Είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

 

 

Send this to a friend