Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες στο πρώην Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας, με στόχο ο εργολάβος να υλοποιήσει τα χρονοδιαγράμματα και να παραδώσει το έργο σε ένα χρόνο από σήμερα.

Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τα έργα που εκτελούνται αποσκοπούν στην πλήρη ανακαίνιση της αθλητικής αίθουσας, η οποία θα παραδοθεί στον αθλητισμό της πόλης. Επιπρόσθετα, στον μπροστινό χώρο όπου ήταν η πισίνα του κοινοτικού θα δημιουργηθεί ένα πολυδύναμο κέντρο νεολαίας.

Το κτίριο θα περιλαμβάνει διάφορες αίθουσες εκμάθησης χορού, θεάτρου, εκδηλώσεων και σεμιναρίων, τα οποία θα είναι δωρεάν στη διάθεση όλων των ομάδων.

Όσον αφορά το θέμα της μεταστέγασης των γηπέδων τένις σε χώρο δίπλα από το πρώην κοινοτικό κέντρο, τα έργα συνεχίζονται,  και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η μετακίνηση των εγκαταστάσεων του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης από την οδό Κιλκίς κρίνεται αναγκαία, ώστε να αναδειχθεί το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου που παραμένει «θαμμένο» κάτω από τα υφιστάμενα γήπεδα τένις.

 

Τακτοποιήθηκε, έστω με καθυστέρηση, το θέμα που αφορά την στελέχωση του Αγροτικού Κέντρου Υγείας Λευκάρων, ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε για αρκετό καιρό τους κατοίκους ολόκληρης της ορεινής επαρχίας Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους μας δήλωσε ότι μετά από συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας  για τις επαρχίες Λάρνακας- Αμμοχώστου, αποφασίστηκε όπως το αγροτικό κέντρο να εξυπηρετείται πλέον από Ιατρικό Λειτουργό.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου η γιατρός θα απουσιάζει από το Αγροτικό Κέντρο, οι ασθενείς από την ορεινή Λάρνακας θα πρέπει να αποτείνονται στο Αγροτικό Κέντρο Υγείας Κοφίνου για εξυπηρέτηση, από τους εκεί ιατρικούς λειτουργούς του κέντρου.

 

Έληξε με επιτυχία το 14ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Κύπρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, με διοργανωτές το Δήμο Λάρνακας και τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας.

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος 14 επιλεγμένα συγκροτήματα από τις χώρες της Μεσογείου και δεκαπέντε συγκροτήματα από την Κύπρο.

 

Η συγγραφέας Μαρία Γεωργίου, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη στις 7.00 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα, την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της με τίτλο “Σπασμένο Ακορντεόν”. Για το βιβλίο εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Έλενα Ιωαννίδου  – Επικούρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δημήτριος Γκόγκας – ποιητής.

Send this to a friend