Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άνοιξαν για τα καλά οι κρουνοί του ουρανού στη Λάρνακα. Μια καταιγίδα περίπου 30 λεπτών στάθηκε ικανή για ν’ αναδείξει, για πολλοστή φορά, τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να παρατηρούνται στην πόλη της Λάρνακας με τις πρώτες βροχές, θέτοντας σε συναγερμό τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου…

Από την χθεσινή έντονη βροχόπτωση, που ξεκίνησε γύρω στις 1 το μεσημέρι, πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι και μετατράπηκαν σε «χείμαρρους», οι οποίοι έκλεισαν για την τροχαία κίνηση για αρκετή ώρα λόγω συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερών στο οδόστρωμα. Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιοχή των Καμάρων, στην περιοχή Σταυροδρομίου και σε δρόμους μεταξύ των ενοριών Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας, όπου ακόμη δεν εκτελέστηκαν τα έργα για το αποχετευτικό σύστημα. Συγκεκριμένα, έγιναν αδιάβατοι κι έκλεισαν για την τροχαία κίνηση η λεωφόρος Λεμεσού, η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού, στην περιοχή Φανερωμένης και στην οδό Παπανικολή, κοντά στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, όπου πλημμύρισαν αρκετά υποστατικά και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από υποστατικά, ενώ έγινε και ανάκληση προσωπικού, ώστε η δύναμη να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε όλα τα περιστατικά.

Παράλληλα, από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στο δίκτυο της ΑΗΚ, αφού σε περίπου 15 χωριά της επαρχίας Λάρνακας, κυρίως στην ορεινή περιοχή, παρατηρήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Εξάλλου, στην κοινότητα Τρούλλων δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος, χωρίς όμως ν’ αναφερθούν σοβαρές ζημιές.

Στις πλημμυρισμένες περιοχές έσπευσε και ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, σε μια προσπάθεια συντονισμού των υπηρεσιών για αποκατάσταση των προβλημάτων.

 

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 35χρονος μοτοσικλετιστής, μετά από τραυματισμό του σε τροχαία σύγκρουση που συνέβη το Σάββατο το μεσημέρι στο δρόμο Μαζωτού – Κιτίου.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως κρίσιμη και εξακολουθεί να κρατείται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο 38χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

Όσο υπάρχει αγάπη θα υπάρχει και ανθρωπιά. Αυτό μας δείχνει κάθε χρόνο ο κόσμος με τη μεγάλη προσέλευση και την απλόχερη προσφορά του, στην μεγάλη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς, που διοργανώνει κάθε χρόνο, το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου.

Φέτος ήταν η 13η χρονιά και ο κόσμος, με μια μεγάλη αγκαλιά, αγκάλιασε απλόχερα το πανηγύρι αγάπης στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας, με σκοπό όλα τα έσοδα την εκδήλωσης να διατεθούν, για την στήριξη παιδιών και νέων που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες και πρέπει να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

Το Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου, στα 13 χρόνια προσφοράς του έχει στηρίξει πέραν των 200 οικογενειών, που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες.

Παρευρέθησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Λάρνακας  κ. Ανδρέας Βύρας, Προέδροι των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πλήθος άλλων επισήμων.

Send this to a friend