Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Προς ανανέωση το διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου αδελφοκτόνου
Προς ανανέωση το διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου αδελφοκτόνου

Προς ανανέωση το διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου αδελφοκτόνου

Εκπνέει σήμερα το διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την αδελφή του στις 6 Νοεμβρίου 2018, στη συνοικία Αγίου Ιωάννη της Λάρνακας.

Ο ανήλικος κατά το χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα θεωρείτο ποινικά ανεύθυνος, έτσι νοσηλεύεται, με βάση δικαστικό διάταγμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας. Γρίφος αποτελεί για τις αρμόδιες αρχές ο χώρος όπου θα ήταν κατάλληλος για να κρατηθεί ο 14χρονος, αφού δεν υπάρχει υποδομή στην Κύπρο στην οποία να οδηγούνται τέτοιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί εναλλακτική επιλογή το εξωτερικό.

Ο πατέρας του 14χρονου ωστόσο είναι κάθετος ότι δεν θέλει το παιδί του να μεταφερθεί στο εξωτερικό, αλλά ούτε και να συνεχίσει να νοσηλεύεται στην Αθαλάσσα.

Ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου, δεν πρόκειται να φέρει ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως από την πλευρά του ο κ. Χρίστου, μιλώντας στο AlphaNewsLive, υποστηρίζει ότι με κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να παραμείνει στην Κύπρο ο ανήλικος. Εισήγηση του είναι όπως συσταθεί ειδική ομάδα και ο ανήλικος να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, δεν έχουν γίνει ακόμα οι ρυθμίσεις ώστε να παρακολουθεί μαθήματα ο ανήλικος. Σημειώνεται ότι κατά την αρχική του παραμονή στον χώρο του ψυχιατρείου δεν υπήρξε διδασκαλία, όμως κατόπιν παρεμβάσεων επετεύχθη η διδασκαλία από μερικούς καθηγητές. Παράκληση και του πατέρα του ανήλικου, ήταν να έχει το παιδί του την ευκαιρία να μορφωθεί.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend