Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Για 11ο μήνα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 14χρονος αδελφοκτόνος
Λάρνακα: Για 11ο μήνα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 14χρονος αδελφοκτόνος

Λάρνακα: Για 11ο μήνα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 14χρονος αδελφοκτόνος

Για άλλον έναν μήνα ανανεώθηκε το διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε την αδερφή του στις 6 Νοεμβρίου 2018, στη συνοικία Αγίου Ιωάννη της Λάρνακας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου δεν έφερε ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος, αφού η οικογένεια θέλει το παιδί να παραμείνει στην Κύπρο και το Νοσοκομείο Αθαλάσσας αποτελεί για την ώρα μονόδρομος, κάτι το οποίο παλεύουν να αλλάξουν, χωρίς όμως να υπάρχει και η ανάλογη προσπάθεια από πλευράς των αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, κατά το χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα, θεωρείτο ποινικά ανεύθυνος, έτσι νοσηλεύεται, με βάση δικαστικό διάταγμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας, αφού δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στον οποίο οδηγούνται τέτοια περιστατικά και η μόνη εναλλακτική που δίνεται είναι η μεταφορά του στο εξωτερικό.

“Μπορεί να μείνει στην Κύπρο”

Ο κ. Χρίστου, μιλώντας στο AlphaNewsLive, υποστηρίζει ότι με κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να παραμείνει στην Κύπρο ο ανήλικος. Εισήγηση του είναι όπως συσταθεί ειδική ομάδα και ο ανήλικος να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, δεν έχουν γίνει ακόμα οι ρυθμίσεις ώστε να παρακολουθεί μαθήματα ο ανήλικος. Σημειώνεται ότι κατά την αρχική του παραμονή στον χώρο του ψυχιατρείου δεν υπήρξε διδασκαλία, όμως κατόπιν παρεμβάσεων επετεύχθη η διδασκαλία από μερικούς καθηγητές. Παράκληση και του πατέρα του ανήλικου, ήταν να έχει το παιδί του την ευκαιρία να μορφωθεί.

Πηγή: AlphaNews

Send this to a friend