Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Ξεκινούν εργασίες χωρίς άδειες οικοδομής…
Λάρνακα: Ξεκινούν εργασίες χωρίς άδειες οικοδομής…

Λάρνακα: Ξεκινούν εργασίες χωρίς άδειες οικοδομής…

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις στη Λάρνακα, σύμφωνα με  πληροφορίες μας, όπου ξεκινούν οι οικοδομικές εργασίες για ανέγερση κατοικίας ή κτηρίου χωρίς καν προηγουμένως ο ιδιοκτήτης να έχει εξασφαλίσει την άδεια οικοδομής από το δημαρχείο.

Λόγω αυτού του φαινομένου, αλλά κι εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στην έκδοση αδειών οικοδομής ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι πρόσφατα προχώρησε με την πρόσληψη έμπειρου προσωπικού στο Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας (πέντε νέους αρχιτέκτονες και μηχανικούς), έτσι ώστε ο χρόνος που θα απαιτείται στο μέλλον για την έκδοση τόσο πολεοδομικών όσο και οικοδομικών αδειών να περιοριστεί στα πλαίσια που καθορίζει η νομοθεσία.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας διευκρινίζεται ότι ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση της πολεοδομικής άδειας θεωρείται ο χρόνος από την παραλαβή των απόψεων στο Δήμο Λάρνακας όλων των υπηρεσιών και κυβερνητικών τμημάτων.

«Επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αρχίζουν οι οικοδομικές εργασίες πριν την εξασφάλιση της άδειας οικοδομής με την δικαιολογία ότι ο χρόνος για εξασφάλιση των αδειών είναι πολύ μεγάλος κι επειδή η δικαιολογία αυτή έχει εκλείψει, ο δήμος ενημερώνει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπιστώσει ότι έχουν αρχίσει οικοδομικές εργασίες πριν από την έκδοση της άδειας οικοδομής, θα προβαίνει χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση σε έκδοση δικαστικού ανασταλτικού διατάγματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε, ότι μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, έχει ακυρωθεί το Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας 2013 και πλέον ισχύουν οι πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου 2006.

Όπως πληροφορούμαστε, το Τοπικό Σχέδιο 2013 θα παρουσιαστεί ενώπιον του Πολεοδομικού Συμβουλίου Σεπτέμβριο – Οκτώβριο για σκοπούς έγκρισης και μετέπειτα θ’ ακολουθήσει η περιβαλλοντική γνωμάτευση. Στη συνέχεια θα τεθεί ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών για να οριστικοποιηθεί.

Οι Αρχές της Λάρνακας εκτιμούν ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα επανέλθει το Τοπικό Σχέδιο του 2016, αφού προηγουμένως δοθεί και ο απαραίτητος χρόνος για ενστάσεις. Προς το παρών οι αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες στο Δήμο Λάρνακας εξετάζονται, αλλά ο δήμος δεν εκδίδει καμία τέτοια άδεια, εκτός κι αν ο αιτητής επιθυμεί να είναι με τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου του 2006.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend