Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Η κλοπή ανάδειξε το πρόβλημα με τους εικονικούς γάμους στην Κύπρο
Η κλοπή ανάδειξε το πρόβλημα με τους εικονικούς γάμους στην Κύπρο

Η κλοπή ανάδειξε το πρόβλημα με τους εικονικούς γάμους στην Κύπρο

Μια απλή υπόθεση κλοπής ποσού δύο χιλιάδων ευρώ φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο με τους εικονικούς γάμους, κυρίως σε δημαρχεία της επαρχίας Λάρνακας.

Παράλληλα, αναδεικνύει και την ανικανότητα της πολιτείας να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το φαινόμενο, με αποτέλεσμα ολοένα να αυξάνονται οι υποθέσεις εικονικών γάμων μεταξύ αλλοδαπών, οι οποίοι απλά και μόνο παντρεύονται για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Κύπρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση τέλεσης εικονικού γάμου στο Δήμο Αραδίππου, αφού φαίνεται να εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά κενά και παραλήψεις στους ελέγχους, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τις τοπικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η περίπτωση του νεαρού Πακιστανού, ο οποίος κατάγγειλε τη «σύζυγό» του ότι του έκλεψε 2.000 κι εξαφανίστηκε έφερε ξανά στο φως της δημοσιότητας τα προβλήματα που προκύπτουν από την τέλεση τέτοιων γάμων.

Χθες, γύρω στα μεσάνυχτα, 28χρονος από το Πακιστάν κατάγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι η σύζυγος του, από τη Ρουμανία, έκλεψε από το διαμέρισμα όπου διαμένει μόνος του στην Αγία Νάπα το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ.

Σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, ο 28χρονος παραδέχθηκε ότι με τη σύζυγο του τέλεσε εικονικό γάμο στο Δημαρχείο Αραδίππου στις 8 Οκτωβρίου 2018, επειδή θα έληγε η άδεια παραμονής του στην Κύπρο ως φοιτητής και ήθελε να παραμείνει στην Κύπρο.

Επίσης, ο νεαρός κατονόμασε ομοεθνή του, αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος τον βοήθησε να τελέσει τον εικονικό γάμο.

Ο 28χρονος Πακιστανός «σύζυγος» οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες σχετικά με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και δόλιας τελετής γάμου. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία καταζητεί τη «σύζυγο» από τη Ρουμανία και έναν άνδρα, επίσης από το Πακιστάν.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend