Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος στον Πρωταρά
Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος στον Πρωταρά

Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος στον Πρωταρά

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, οι εργασίες επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου στον Πρωταρά, ένα έργο που εκτιμάται ότι θα στοιχίσει γύρω στα 4.5 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Θεόδωρος Πυρίλλης, στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός ενιαίου παραλιακού μετώπου προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών, με πρόσθετους χώρους αναψυχής και βιώσιμης κινητικότητας. Όπως είπε, έχουν ήδη προκηρυχθεί οι προσφορές για την επέκταση του πεζόδρομου και το έργο, με την υλοποίησή του, αναμένεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και διευκολύνσεις και παράλληλα να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής. Πρόσθεσε ότι η προέκταση θα γίνει και από τις δύο πλευρές του υφιστάμενου πεζόδρομου, δηλαδή από την παραλία Fig Tree Bay μέχρι το «Βάλι του Χατζηξενή» και από την παραλία Περνέρα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

H συνολική επέκταση και από τις δύο πλευρές του πεζόδρομου θα είναι συνολικά 3.5 χιλιόμετρα. Η προκήρυξη των προσφορών λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου και τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη. Υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου πέντε μήνες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend