Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αθωωτική απόφαση Κακουργιοδικείου Λάρνακας
Αθωωτική απόφαση Κακουργιοδικείου Λάρνακας

Αθωωτική απόφαση Κακουργιοδικείου Λάρνακας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, αθώωσε και απάλλαξε όλους τους κατηγορουμένους στη γνωστή υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν αθώοι οι Αντώνης Καλλένος, από την Αγία Νάπα, πρώην γραμματέα της ΣΠΕ, Αδάμος Γ. Σιαντάνη, από το Λιοπέτρι, επιχειρηματίας και Νέστορας Νέστορος, από τη Σωτήρα, άνεργος.

Και οι τρεις είχαν συλληφθεί περί τα τέλη Μαΐου 2017 σχετικά με την διερευνώμενη απάτη που αποκαλύφθηκε στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Νάπας, ωστόσο, μετά από ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν και απαλλάχθηκαν, αφού σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου η προσαχθείσα μαρτυρία δεν δικαιολογούσε ποινική καταδίκη τους.

Η υπόθεση αφορούσε δάνειο στην ΣΠΕ Αγ. Νάπας ύψους 330 χιλιάδων ευρώ, χρήματα για τα οποία οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν κατηγορίες ότι συνωμότησαν να αποσπάσουν. Βασικό συστατικό του κατηγορητηρίου ήταν ότι ο Νέστορος, ο οποίος εμφανίστηκε ως πρωτοφειλέτης στο δάνειο, παρουσιάστηκε στη σχετική αίτηση ως αυτοεργοδοτούμενος οικοδόμος με μισθό δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως ενώ στην πραγματικότητα ήταν άνεργος χωρίς εισόδημα κατά τον επίδικο χρόνο, δηλαδή τον Απρίλιο του 2008.

Μετά τις συλλήψεις, τα τρία πρόσωπα κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν μεταξύ τους, ώστε με δόλιο τρόπο να αποσπάσουν από τη ΣΠΕ Αγίας Νάπας το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ με αίτηση δανείου η οποία περιείχε ψευδείς πληροφορίες.

Συνολικά  αντιμετώπισαν κατηγορίες συνωμοσίας για καταδολίευση, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, πρόκλησης εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ψευδούς δήλωσης και απόκρυψης στοιχείων.

Το κακουργιοδικείο, ωστόσο, έκρινε ότι δεν αποδείχθηκαν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας οι υπό αναφορά κατηγορίες, εξού και αθώωσε  τους κατηγορουμένους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend