Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καλαβασός: Διαφώνησαν για €150, έμεινε άδειο το κτήριο
Καλαβασός: Διαφώνησαν για €150, έμεινε άδειο το κτήριο

Καλαβασός: Διαφώνησαν για €150, έμεινε άδειο το κτήριο

Μια διαφωνία για το ύψος του ενοικίου που ανέρχεται μόλις στα €150 ετησίως στάθηκε η αιτία για να μην εκδώσει το αρμόδιο υπουργείο στην κοινότητα Καλαβασού την άδεια χρήσης του κτηρίου που εχρησιμοποιείτο στο παρελθόν ως αστυνομικός σταθμός. Πρόκειται για απόφαση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά, καθώς η ίδια η κοινότητα ανακαίνισε το εν λόγω δημόσιο κτήριο δαπανώντας ποσό ύψους €36.000 περίπου.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης που ζήτησε εξηγήσεις επί του θέματος και ενημέρωση της Βουλής, έλαβε χθες απαντητική επιστολή από τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, στην οποίαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον Απρίλιο του 2019 να εγκρίνει την παραχώρηση άδειας χρήσης του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Καλαβασού προς την κοινότητα Καλαβασού για αξιοποίηση του ως πολιτιστικό κέντρο και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Με την ίδια απόφαση, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την υπουργό Μεταφορών να ολοκληρώσει τη συμφωνία παραχώρησης άδειας χρήσης του κτηρίου με την κοινότητα Καλαβασού.

2. Το υπουργείο Μεταφορών καθόρισε το ετήσιο τέλος άδειας χρήσης του κτηρίου στα €500. Το κοινοτικό συμβούλιο Καλαβασού ζήτησε μείωση του καθορισθέντος ποσού εκμίσθωσης κατά 50%, δηλαδή να καταβάλλει €250 τον χρόνο, επικαλούμενο την οικονομική συνεισφορά ύψους €36.000 περίπου που κατέβαλε για να καταστεί δυνατή η επιδιόρθωση και η λειτουργία του εν λόγω κτηρίου. Το υπουργείο Μεταφορών δεν αποδέχθηκε το αίτημα για μείωση του ετήσιου τέλους άδειας χρήσης του κτηρίου στα €250 τον χρόνο και πρότεινε μείωση από €500 στα €400.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναφέρει στην επιστολή του ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, «το κοινοτικό συμβούλιο Καλαβασού λόγω του ψηλού ετήσιου τέλους δεν επιθυμεί την εκμίσθωση και χρήση του κτηρίου και ζητεί από το υπουργείο Μεταφορών να αναλάβει τη συντήρησή του, ενώ παράλληλα ενδεχομένως να προβεί στη διεκδίκηση του ποσού που έχει καταβάλει για σκοπούς αποκατάστασης του κτηρίου του Αστυνομικού Σταθμού». Μιλώντας χθες στον «Φ», ο κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά επιβεβαίωσε τα παραπάνω και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της διεκδίκησης του ποσού των €36.000 από το κράτος.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend