Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινούν τα έργα του αποχετευτικού στην πιο περίπλοκη, ελέω αρχαίων, περιοχή
Ξεκινούν τα έργα του αποχετευτικού στην πιο περίπλοκη, ελέω αρχαίων, περιοχή

Ξεκινούν τα έργα του αποχετευτικού στην πιο περίπλοκη, ελέω αρχαίων, περιοχή

Τον ερχόμενο μήνα το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας αναμένεται να προκηρύξει το διαγωνισμό για το υπολειπόμενο κομμάτι στην περιοχή Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας, όπου δεν έχουν ξεκινήσει καν τα έργα του αποχετευτικού εξαιτίας των αρχαίων. Πρόκειται για το συμβόλαιο C 12 A, το 25% του οποίου δεν έχει ακόμα εκτελεστεί.

Ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί θ’ αφορά αρχικά διερεύνηση – ανασκαφές από την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου μέχρι την περιοχή γύρω από την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, προκειμένου να «καθαριστεί» το υπέδαφος από τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα για ν’ ακολουθήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των αγωγών λυμάτων και ομβρίων υδάτων.

Ο διευθυντής του ΣΑΛ Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι εάν όλα πάνε κατευχήν και δεν προκύψουν προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή, τότε οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, ο κ.Χατζηχαραλάμπους μας είπε ότι έχουν ετοιμαστεί τα σχετικά έγγραφα για προκήρυξη εκ νέου του διαγωνισμού για τα έργα του αποχετευτικού στην περιοχή πίσω από το νέο ΓΣΖ (ΑΕΚ Αρένα κι εργοστάσιο Πηλίδη). Πλέον, τα έγγραφα βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα κι εκτιμάται ότι η προκήρυξη των προσφορών για τα έργα στην υπό αναφορά περιοχή θα γίνει περί τις αρχές Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε, ότι το συμβόλαιο (C 21) με τον προηγούμενο εργολάβο διεκόπη με απόφαση του ΣΑΛ λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση των έργων του αποχετευτικού στην συγκεκριμένη περιοχή. Υπολείπονται έργα σε μια περιοχή συνολικής έκτασης περίπου 10 χιλιομέτρων με την εγκατάσταση αγωγών λυμάτων. Εξάλλου, ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους ανέφερε πως το ΣΑΛ θα προκηρύξει τους προσεχείς μήνες και τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων μηχανικών για την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που θα καλύψει τις περιοχές δυτικά του αεροδρομίου Λάρνακας, δηλαδή το Κίτι, τα Περβόλια και το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Τέλος, σ’ εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τα δύο αντιπλημμυρικά έργα (αντλιοστάσια) που εκτελούνται, το ένα στην περιοχή Προδρόμου και το άλλο στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, τα οποία με τη λειτουργία τους αναμένεται ν’ αμβλύνουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των πλημμυρών.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώνονται και τα έργα του αποχετευτικού στη βιομηχανική περιοχή Λάρνακας (συμβόλαιο C15).

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend