Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καταδίκες από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα
Καταδίκες από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

Καταδίκες από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 59χρονο, από τη Σλοβακία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και συγκεκριμένα της… ανήλικης θυγατέρας του.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην επαρχία Λάρνακας κατά τα έτη 2016-2017, διάστημα κατά το οποίο το θύμα ήταν μόλις 12 χρόνων. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητα της ανήλικης παραπονούμενης.

Να σημειωθεί, ότι αρχικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου (οικογενειακώς), είχε αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ωστόσο έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε ενοχή σε οκτώ συνολικά κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Το κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι η παραδοχή του κατηγορουμένου σε πολύ προχωρημένο στάδιο της δίκης (υπολείπετο η κατάθεση μονάχα ενός μάρτυρα κατηγορίας) δεν μπορεί να έχει την ίδια βαρύτητα με την άμεση παραδοχή, σε σχέση πάντοτε με τους μετριαστικούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής. Και τούτο, διότι το θύμα πρόλαβε και κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου εναντίον του πατέρα της μέσω κλειστού κυκλώματος.

Τα αδικήματα που παραδέχθηκε ο 59χρονος Σλοβάκος σχετίζονται με διάφορες σεξουαλικές πράξεις που προέβαινε σε βάρος της ανήλικης κόρης του, αλλά δεν αφορούν βιασμό, ούτε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Επιβάλλοντας την ποινή εξαετούς φυλάκισης, το κακουργιοδικείο εξέφρασε τον προβληματισμό του για την συχνότητα με την οποία υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών εμφανίζονται για εκδίκαση ενώπιον των δικαστηρίων, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιβολής ποινών αποτρεπτικού χαρακτήρα.

Το δικαστήριο τόνισε, επίσης, ότι τέτοιου είδους αδικήματα πλήττουν την προσωπικότητα και την ψυχολογία των θυμάτων.

Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Άντρη Κωνσταντίνου.

Εξάλλου, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων 21χρονο, από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Ο 21χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Λάρνακα από  μέλη της ΥΚΑΝ  μετά από άγρια καταδίωξη στους δρόμους της πόλης.

Στον νεαρό έγινε σήμα να σταματήσει για έρευνα σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας. Αυτός, όμως, προσπάθησε να διαφύγει, συνέχισε να οδηγεί αμελώς και απερίσκεπτα, ενώ προσέκρουσε σε τζαμαρία καταστήματος και συγκρούστηκε με όχημα της Αστυνομίας, προτού οι αστυνομικοί του φορέσουν χειροπέδες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend