Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνελήφθησαν στα κατεχόμενα τα δύο πρόσωπα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την υπόθεση κλοπής δύο οχημάτων από μάντρα αυτοκινήτων στην Αραδίππου πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο, τα δύο συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν από την λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους με την κατηγορία της κλοπής οχήματος, αφού φαίνεται να είχαν κλέψει αυτοκίνητο και από την κατεχόμενη Αχερίτου, με το οποίο μετέβηκαν στις ελεύθερες περιοχές, όπου το παράτησαν αφού προηγουμένως έκλεψαν τα δύο αυτοκίνητα από την μάντρα, συνολικής αξίας περίπου 46 χιλιάδων ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν στα κατεχόμενα κατηγορίες ληστείας, εσκεμμένης ζημιάς, καταστροφής περιουσίας και παράνομης κατοχής περιουσίας. Οδηγήθηκαν σε λεγόμενο δικαστήριο που διέταξε την διήμερη προσωποκράτησή τους.

Όπως λέχθηκε στο «δικαστήριο», οι ύποπτοι στις 18 Αυγούστου έκλεψαν όχημα από την κατεχόμενη Αχερίτου και μετά μέσω παράνομων ενεργειών μετέβηκαν στις ελεύθερες περιοχές από την Λουρουτζίνα. Ακολούθως μετέβησαν στη Λάρνακα, όπου έσπασαν την πόρτα γραφείου σε μάντρα αυτοκινήτων, πήραν τα κλειδιά αυτοκινήτων και αφού έκλεψαν δύο οχήματα επέτρεψαν στην Λουρουτζίνα όπου και πέρασαν στα κατεχόμενα.

Οι ύποπτοι προσπάθησαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία οχήματα.

Η Αστυνομία Λάρνακας θα ζητήσει τη βοήθεια της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, προκειμένου οι δύο συλληφθέντες να παραδοθούν στις Αρχές Ασφαλείας της Δημοκρατίας και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Στη σύλληψη 55χρονης προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, στην επαρχία Λάρνακας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου.

H πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, εξερράγη γύρω στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης, ενώ το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό τεμάχιο γης στην επαρχία Λάρνακας.

Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο αυτοκίνητο είχε τεθεί κακόβουλα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον της 55χρονης, η οποία συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

 

Η 26η Σεπτεμβρίου 2019 είναι η τελευταία ημερομηνία – διορία που δόθηκε στον εργολάβο του παραλιακού πεζόδρομου Ορόκλινης (της Β΄ φάσης), προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο.

Η δεύτερη φάση του παραλιακού πεζόδρομου Ορόκλινης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί θα έπρεπε να είχε παραδοθεί εντός 18 μηνών, δηλαδή τον περασμένο Μάρτιο…

Πρόκειται για πεζόδρομο συνολικού μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, από το παραλιακό κέντρο Μερ Μπλου μέχρι το ξενοδοχείο LeBay.

Ένα έργο, ωστόσο, που παρουσιάζει καθυστέρηση περίπου έξι μηνών, με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή να εξηγεί τους λόγους αυτής της καθυστέρησης. «Λόγω της πολυομβρίας που παρατηρήθηκε φέτος το χειμώνα, δημιουργήθηκαν προβλήματα κι έτσι ο εργολάβος πήρε την πρώτη παράταση μέχρι τις 5 Ιουνίου ώστε να ολοκληρώσει τον παραλιακό πεζόδρομο.

Δυστυχώς, όμως, έχουν προκύψει κι άλλα προβλήματα κι εμπόδια, όπως με τη διαχείριση των όμβριων υδάτων της περιοχής. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες γι’ αυτό το έργο. Υπάρχουν δυσκολίες και απρόοπτα όταν εκτελείς ένα έργο δίπλα στη θάλασσα. Η τελευταία διαβεβαίωση που έχουμε από τον εργολάβο είναι ότι μέχρι τις 26 ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει το έργο», ανέφερε ο κ.Φακοντής, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο εργολάβος πληρώνει πρόστιμο για κάθε μέρα καθυστέρησης παράδοσης του έργου με βάση πάντοτε το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Ορόκλινης δήλωσε, επίσης, ότι με την ολοκλήρωσή του, έστω και με καθυστέρηση, ο παραλιακός πεζόδρομος Ορόκλινης θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή και θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης Λάρνακας. «Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι γίνεται θεμελίωση, με ειδικές κολώνες, όλου του έργου, έτσι ώστε σε περίπτωση διάβρωσης της παραλίας ο πεζόδρομος να μην επηρεαστεί καθόλου.

Επίσης, για την κατασκευή του χρησιμοποιείται ειδικό ξύλο που αγοράστηκε από τις ΗΠΑ, ώστε να αντέχει στην υγρασία και στην αλμύρα της θάλασσας», συμπλήρωσε ο κ.Φακοντής.

Το κόστος

Η κατασκευή της Β΄ φάσης του παραλιακού πεζόδρομου Ορόκλινης είναι έργο πολεοδομικό και θα κοστίσει περίπου ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Το 70% του κόστους θα καταβληθεί από την κυβέρνηση και το 30% από το κοινοτικό συμβούλιο. Ήδη, κάποια σημεία του πεζόδρομου έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί στο κοινό, ενώ εγκαταστάθηκε και ο φωτισμός, ο οποίος όμως θα λειτουργήσει με την παράδοση ολόκληρου του έργου.

Πάντως, είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση υλοποίησης του πεζόδρομου και ειδικά η λειτουργία εργοταξίου πάνω στην ακτή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει προκαλέσει ταλαιπωρία στους λουόμενους και ταυτόχρονα πολλά παράπονα τόσο από τους ξενοδόχους, όσο και από τους εστιάτορες της περιοχής. Η πρώτη φάση του παραλιακού πεζόδρομου καλύπτει την ακτή από το κέντρο Μερ Μπλου μέχρι την Πύλα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend