Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Από τη Συρία έφτασε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Λάρνακας, βάρκα με 33 επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων οκτώ βρέφη και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 12 το μεσημέρι λήφθηκε πληροφορία για σκάφος προερχόμενο από χώρα της Μέσης Ανατολής και κατεύθυνση προς την Κύπρο.

Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας απέπλευσε και γύρω στις 12.30 εντόπισε τη βάρκα, μήκους 8 περίπου μέτρων, στην οποία επέβαιναν 17 άνδρες, 6 γυναίκες, 8 βρέφη και 2 παιδιά.

Η βάρκα εντοπίστηκε να πλέει στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας τη συνόδευσε προς τη Λάρνακα.

Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, η βάρκα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λάρνακας όπου μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα 32 άτομα είναι από τη Συρία και ένας από το Λίβανο.

Οι μετανάστες βρίσκονται στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στη Λάρνακα και με την ολοκλήρωση των ερευνών της ΥΑΜ τα 33 πρόσωπα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες της ΥΑΜ συνδράμουν μέλη της Frontex και της Εuropole, τα οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο με στόχο την παροχή βοήθειας στις Αρχές της Δημοκρατίας, σε θέματα μετανάστευσης.

 

Στη σύλληψη 22χρονου προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου, αδίκημα το οποίο διαπράχθηκε στις 2 Αυγούστου, 2019, στην επαρχία Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα στις 2 Αυγούστου, ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο 42χρονου, ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης οχημάτων πολυκατοικίας στην επαρχία Λάρνακας.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν την πυρκαγιά, η οποία όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια είχε τεθεί κακόβουλα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, βάσει Δικαστικού εντάλματος, γύρω στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση άλλο ένα πρόσωπο ηλικίας 43 χρόνων, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 16 Αυγούστου.

Την επομένη της σύλληψής του, ο 43χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλους, τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου.

Ο φάκελος της υπόθεσης είχε σε κάποια στιγμή αποσταλεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, η οποία ωστόσο τον επέστρεψε πίσω στους ανακριτές της υπόθεσης για συμπλήρωση του ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή του ΚΥΠΕ, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν απευθυνθεί στην Νομική Υπηρεσία ζητώντας διευκρινήσεις για κάποιο ζήτημα που έχει προκύψει προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν με την ολοκλήρωση του πορίσματός τους.

Στο επίκεντρο της έρευνας της Αστυνομίας βρίσκονται πληροφορίες και καταγγελίες ότι ο 16χρονος είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία είχε διενεργήσει την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 16χρονου, είχε διαπιστώσει ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων.

Αρχικά, ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου διερευνούσε υπόθεση αιφνίδιου και αφύσικου θανάτου.

Send this to a friend