Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εξαιρετικά δύσκολη η εξιχνίαση υποθέσεων κλοπής αυτοκινήτων από Τουρκοκύπριους
Εξαιρετικά δύσκολη η εξιχνίαση υποθέσεων κλοπής αυτοκινήτων από Τουρκοκύπριους

Εξαιρετικά δύσκολη η εξιχνίαση υποθέσεων κλοπής αυτοκινήτων από Τουρκοκύπριους

Ρουτίνα έχουν καταντήσει το τελευταίο διάστημα για την κυπριακή αστυνομία οι υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων από μάντρες στις ελεύθερες περιοχές και μεταφοράς τους στα κατεχόμενα, όπου πωλούνται ή γίνονται εξαρτήματα…

Μια παρόμοια υπόθεση διερευνά το τελευταίο 48ωρο η Αστυνομία Αραδίππου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας, μετά την κλοπή δύο αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 46 χιλιάδων ευρώ, από μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή Αραδίππου.

Πιστεύεται ότι την κλοπή των οχημάτων διέπραξαν δύο Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν στη σκηνή το αυτοκίνητο, με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους, με το οποίο έφθασαν στις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπή έγινε το βράδυ μεταξύ 18-19 Αυγούστου, αφού προηγουμένως οι δράστες διέρρηξαν τη μάντρα πώλησης αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον κύριο δρόμο Αραδίππου – Ριζοελιάς.

Όπως διαπιστώθηκε, οι άγνωστοι παραβίασαν με τη βία την εξωτερική πόρτα του καταστήματος και αφού πέτυχαν είσοδο στο κατάστημα, άρπαξαν τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων και οδηγώντας τα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πιστεύεται ότι διέφυγαν στα κατεχόμενα. Το ένα αυτοκίνητο είναι μάρκας BMW 320 coupe (με αριθμούς εγγραφής ΚΧΖ 003), μαύρου χρώματος, αξίας περίπου έξι χιλιάδων ευρώ. Το δεύτερο είναι μάρκας AUDI A5 (με αριθμούς εγγραφής ΜΧΖ 854), αξίας περίπου 40 χιλιάδων ευρώ. Η Αστυνομία παρέλαβε υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μάντρας, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία και ν’ αναγνωρίσει τα πρόσωπα των δραστών που διέπραξαν την κλοπή των αυτοκινήτων.

Όπως πληροφορούμαστε, οι ανακριτές της υπόθεσης γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από την κλοπή, γι’ αυτό και αναμένεται να ζητηθεί η βοήθεια της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, προκειμένου οι ύποπτοι να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον των κυπριακών αρχών ασφαλείας.

Aστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κλοπές αυτοκινήτων από μάντρες στις ελεύθερες περιοχές είναι σύνηθες φαινόμενο το τελευταίο εξάμηνο. Υπήρξαν, μάλιστα, και αρκετές περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων ενοικιάσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιτήδειοι μεταφέρουν τα κλοπιμαία οχήματα στα κατεχόμενα, όπου τα πωλούν σε πιο χαμηλές τιμές από την πραγματική τους αξία ή τα μετατρέπουν σε εξαρτήματα.

Η εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων, η σύλληψη των δραστών και η προσαγωγή τους στο δικαστήριο είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για τις αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend