Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οκτώβριο τα νέα γήπεδα τένις στη Λάρνακα
Οκτώβριο τα νέα γήπεδα τένις στη Λάρνακα

Οκτώβριο τα νέα γήπεδα τένις στη Λάρνακα

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης των νέων υποδομών για τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, παρά το παλιό κοινοτικό κέντρο. Θα απαιτηθεί, ωστόσο, και μια μεταβατική περίοδος μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων του ομίλου στον νέο χώρο.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή της, ημερομηνίας 5 Αυγούστου 2019, η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, απαντώντας σε κοινοβουλευτικό ερώτημα που κατέθεσε η βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας Αννίτα Δημητρίου σε σχέση με το υπό αναφορά θέμα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει ήδη ενημερώσει για το πού βρίσκονται οι διαδικασίες ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων τη γαλλική αρχαιολογική αποστολή, η οποία προέβη σε ανασκαφές στο παρελθόν στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου Κιτίου, στην Παμπούλα, και είναι έτοιμη να επανέλθει στο χώρο μόλις αυτός είναι διαθέσιμος για να ολοκληρώσει την ανασκαφή και την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου λιμανιού.

Η κ. Αναστασιάδου επικαλείται ενημέρωση από το Δήμο Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία η ανέγερση των νέων υποδομών, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε ο δήμος με εργοληπτική εταιρεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Ωστόσο, για τη μετακίνηση των γηπέδων θα απαιτηθεί και μια μεταβατική περίοδος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η Β. Αναστασιάδου σημειώνει, επίσης, ότι έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της Παμπούλας από την γαλλική αρχαιολογική αποστολή, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Οι επεμβάσεις για τη διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου θα είναι μικρής κλίμακας (συντήρηση, μερικές συμπληρώσεις και αποκαταστάσεις, μικρής έκτασης κατάχωση στρωμάτων, ανέγερση μικρού στεγάστρου, τοποθέτηση πινακίδων, δημιουργία διαδρομής για τους επισκέπτες, τοπιοτέχνιση) και δεν αναμένεται να διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, συνεργείο του Τμ. Αρχαιοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει την συντήρηση των αρχιτεκτονικών στοιχείων που διασώζονται.

Η ανάδειξη του αρχαίου (πολεμικού) λιμανιού του Κιτίου αποτελεί για τη Λάρνακα έργο υψίστης πολιτιστικής και τουριστικής αξίας, καθότι αναμένεται να εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό, μεταξύ άλλων, και το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Σήμερα από το χώρο του αρχαίου λιμανιού, πίσω από τα υφιστάμενα γήπεδα τένις στην οδό Κιλκίς, διαφαίνονται οι ράμπες (οι λεγόμενοι νεώσοικοι), με τη βοήθεια των οποίων ρυμουλκούσαν τα πλοία για να επιδιορθωθούν και να φυλαχθούν.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend