Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Στη μισή τιμή οι διανυκτερεύσεις μέσω Airbnb
Στη μισή τιμή οι διανυκτερεύσεις μέσω Airbnb

Στη μισή τιμή οι διανυκτερεύσεις μέσω Airbnb

Σε μισή τιμή προσφέρονται οι υπηρεσίες Airbnb συγκριτικά με τις τιμές για ξενοδοχεία μεταξύ τριών και πέντε αστέρων, οδηγώντας έτσι στην κατακόρυφη αύξηση της χρήσης της πλατφόρμας ενοικίασης ακινήτων και στην Κύπρο. Σύμφωνα με στοιχεία της KPMG Κύπρου που αναφέρονται σε ειδική έκθεση του ελεγκτικού οίκου σχετικά με τον τουριστικό τομέα, για το 2018 το μέσο κόστος διανυκτερεύσεων μέσω Airbnb ήταν κατά 52% φθηνότερο συγκριτικά με κρατήσεις σε ξενοδοχεία τριών με πέντε αστέρων.

Με βάση τα στοιχεία, η ετήσια αύξηση για τη χρήση του Airbnb έφτασε σχεδόν το 70% με τις κρατήσεις να ανέρχονται σε 41,509 και τις ενεργές περιουσίες που βρίσκονται σε πλατφόρμες Airbnb να παρουσιάζουν επίσης αύξηση της τάξεως του 19%. Η πλειοψηφία των ατόμων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Airbnb όπως είναι φυσικό είναι ξένοι, οι οποίοι ανήλθαν το 2018 σε περίπου 51,000 σε αντίθεση με 3,859 που ήταν ντόπιοι ενοικιαστές. Τα μεγαλύτερα έσοδα από τις υπηρεσίες Airbnb καταλαμβάνει η επαρχία Πάφου για το 2018 με 48 εκατ. ευρώ και ακολουθεί η ελεύθερη Αμμόχωστος με 11 εκατ. ευρώ, η Λεμεσός με 8 εκατ. ευρώ, η Λάρνακα με 3 εκατ. και η Λευκωσία με 2 εκατ. Επιπλέον, με βάση πάντα τα στοιχεία της KPMG Κύπρου για το 2018 ο μέσος όρος ανά ημέρα για χρησιμοποίηση υπηρεσιών Airbnb στην Λευκωσία ήταν 46 ευρώ, στην Λεμεσό 65 ευρώ, στην Λάρνακα 48 ευρώ, στην Πάφο 117 ευρώ και στην Αμμόχωστο 76 ευρώ.

Όσο αφορά τις περιοχές με τις πιο ακριβές διανυκτερεύσεις μέσω Airbnb για τον Αύγουστο του 2019 (μήνας με μεγάλη ζήτηση) πρώτη ήταν η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με 148 ευρώ ανά ημέρα έναντι 188 ευρώ που είναι η μέση χρέωση για ξενοδοχεία τριών και πέντε αστέρων και δεύτερη η Πάφος με 132 ευρώ έναντι 199 ευρώ για ξενοδοχεία επίσης τριών και πέντε αστέρων. Ακολουθεί η Λεμεσός με 82 ευρώ έναντι 196 ευρώ για ξενοδοχεία τριών με πέντε αστέρων, η Λάρνακα με 73 ευρώ έναντι 129 ευρώ για ξενοδοχεία επίσης τριών και πέντε αστέρων και τέλος η Λευκωσία με 53 ευρώ έναντι 122 ευρώ.
Η KPMG Κύπρου αναφέρει πως παρά το ότι οι δαπάνες ανά τουρίστα παρουσιάζονται μειωμένες εντούτοις τα συνολικά τουριστικά έσοδα με βάση τα στοιχεία φαίνονται αυξημένα γεγονός που καταδεικνύει πως η αναντιστοιχία αυτή ενδεχομένως να οφείλεται και στην αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών Airbnb. Αυτό αποτελεί σύμφωνα με την έκθεση του ελεγκτικού οίκου σημαντική απειλή για τους παραδοσιακούς ξενοδόχους που προσπαθούν να προσελκύσουν millennial καταναλωτές οι οποίοι προτιμούν το Airbnb.
Πηγή: philenews.com

Send this to a friend