Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Ο Δήμος Αθηένου με χαρά ανακοινώνει την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών του για εξασφάλιση από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης τρισδιάστατων εικονικών απεικονίσεων (3D scans) δύο συγκεκριμένων αρχαίων αντικειμένων που κλάπηκαν από την περιοχή των Γόλγων, με σκοπό την αναπαραγωγή και τοποθέτησή τους στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο της Αθηένου ως πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων.
Ο Δήμος Αθηένου, για τη μεγάλη υποστήριξη και βοήθεια στις προσπάθειές του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχαιολόγο κ. Μιχάλη Τουμάζου, Επικεφαλής της Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου Davidson της Αμερικής, που από το 1990 κάνει αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή Μάλλουρα στην Αθηένου, καθώς και τον συνεργάτη του Αναπληρωτή Διευθυντή του πανεπιστημιακού πολυκλαδικού προγράμματος δόκτωρα Derek B. Counts.
Για την ετοιμασία των τρισδιάστατων εικονικών απεικονίσεων το Μητροπολιτικό Μουσείο ζήτησε την πληρωμή ενός σημαντικού ποσού για κάλυψη των εξόδων του. Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Χαραλάμπους, της N.C. EZOOTECHNICA στη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου, που ευγενώς κάλυψε ήδη το μισό του απαιτούμενου κόστους.
Μετά τη λήψη των τρισδιάστατων εικονικών απεικονίσεων, ο Δήμος Αθηένου θα προχωρήσει τις διαδικασίες ετοιμασίας πιστών αντιγράφων των δύο πρωτοτύπων, για να τοποθετηθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο.

Send this to a friend