Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδίκασε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον Χ.Ν., 47 χρόνων, από την Πύλα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση η οποία αφορά πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Ο 47χρονος συνελήφθη στις 5 περασμένου Φεβρουαρίου έπειτα από επίθεση με μαχαίρι εναντίον 72χρονου γείτονά του στην Πύλα. Αφού κτύπησε την πόρτα της οικίας του 72χρονου, μόλις ο παραπονούμενος του άνοιξε, του επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο. Ο 72χρονος, όμως, κατάφερε να τον αφοπλίσει, παρόλο που ο κατηγορούμενος πρόλαβε να τον τραυματίσει στον θώρακα και στο κεφάλι. Ο 47χρονος δεν είχε δώσει ικανοποιητική εξήγηση για τα κίνητρα της επίθεσης.

Ο καταδικασθείς είναι πατέρας του 21χρονου, ο οποίος δικάζεται στο Κακουργιοδικείο για τον φόνο του Κόκου Μαυρομμάτη, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο στη Λάρνακα.

                                                                   

Μεγάλη κομπίνα με κουπόνια σίτισης και με πλαστά ενοικιαστήρια διαμερισμάτων όπου διαμένουν αιτητές πολιτικού ασύλου φαίνεται να προκύπτει έπειτα από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας, στους Αγίους Αναργύρους.

Η Αστυνομία άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης και για διευκόλυνση των ανακρίσεων «φόρεσε χειροπέδες» σε δύο πρόσωπα, σ’ έναν 54χρονο λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, από τη Λάρνακα, και σ’ έναν 42χρονο αλλοδαπό, αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα, κάτοχο κυπριακής ταυτότητας.

Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Λάρνακας, ένας μεγάλος αριθμός κουπονιών σίτισης, διαφόρων χρηματικών αξιών, τα οποία χορηγούνταν σε αιτητές πολιτικού ασύλου (λήπτες δημόσιου βοηθήματος) για ν’ αγοράζουν τρόφιμα από συγκεκριμένες υπεραγορές, «έκαναν φτερά» από το τοπικό Γραφείο Ευημερίας. Κλάπηκαν συνολικά 26 φάκελοι που περιείχαν κουπόνια συνολικής αξίας περίπου πέντε χιλιάδων ευρώ.

Η κλοπή διαπιστώθηκε όταν οι δικαιούχοι αιτητές πολιτικού ασύλου προσήλθαν στο γραφείο για να παραλάβουν τα κουπόνια τους. Παράλληλα, καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία περιπτώσεις πλαστογραφίας ενοικιαστηρίων διαμερισμάτων στη Λάρνακα που καταρτίζονταν μεταξύ αιτητών και ιδιοκτητών των διαμερισμάτων, το ενοίκιο των οποίων καταβάλλεται από το Γραφείο Ευημερίας. Από τις προκαταρτικές εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας, προκύπτει ότι οι δύο ύποπτοι χρησιμοποιούσαν αλλοδαπούς αιτητές πολιτικού ασύλου, κατάρτιζαν πλαστά συμβόλαια ενοικίασης διαμερισμάτων κι εν αγνοία των ιδιοκτητών τα κατέθεταν στο Γραφείο Ευημερίας για να εισπράττουν το επίδομα ενοικίου… Δηλαδή, ένα διαμέρισμα, το οποίο ενοικίαζε ένας αιτητής πολιτικού ασύλου, στα χαρτιά φαινόταν να είναι ενοικιασμένο σε πολλούς αιτητές.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για έξι μέρες.     

 

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:30 μ. μ. στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων, θα πραγματοποιηθεί το Μουσικό Συναπάντημα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σίνδου Δήμου Δέλτα και της Φιλαρμονικής Δήμου Λάρνακας.

 

O Δήμος Λιβαδιών, με την ευκαιρία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πάρκο “Αγνοουμένων στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, τη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση. Μαζί του ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης. Συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Λιβαδιών. Μαέστρος Νικόλας Θεράποντος. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Send this to a friend