Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ακόμα ένα συμβόλαιο στο πλαίσιο της Δεύτερης φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας τερματίζεται με απόφαση του Συμβουλίου Αποχοτεύσεων Λάρνακας. Μετά το C12, που τερματίστηκε τον περασμένο χειμώνα μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις περιοχές Χρυσοπολίτισσας – Μητρόπολης εξαιτίας των πολλών αρχαίων, τερματίζεται και το συμβόλαιο C21, το οποίο καλύπτει την περιοχή Βεργίνας, γύρω από το νέο ΓΣΖ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το (ΣΑΛ) έχει ήδη αποφασίσει να τερματίσει το συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον εργολάβο, καθότι έχουν παρατηρηθεί σοβαρές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων. Οι εργασίες για το εν λόγω συμβόλαιο ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν θα έπρεπε να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι πολύ μεγάλες και θεωρείται αδύνατο πλέον να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ως εκ τούτου, το ΣΑΛ προχωρεί στον τερματισμό του συμβολαίου με τον εργολάβο και πρόθεσή του είναι να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την υπό αναφορά περιοχή άμεσα, με στόχο οι εργασίες να επαναρχίσουν με νέο εργολάβο μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Ένα εντυπωσιακό γλυπτό κοσμεί το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στη Λάρνακα. Πρόκειται για το γλυπτό της «Άγκυρας – Καρδίας», που είναι δωρεά της πόλης Οδησσού, αδελφοποιημένης πόλης με τη Λάρνακα. Το εν λόγω γλυπτό τοποθετήθηκε στην πλατεία παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο (στην είσοδο της μικρής αποβάθρας) και τα αποκαλυπτήρια τελέστηκαν πρόσφατα από τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον Ουκρανό πρέσβη στην Κύπρο.

Για την τελετή των αποκαλυπτηρίων παρευρέθηκε στην Λάρνακα 12μελής αντιπροσωπεία από το Δήμο Οδησσού μ’ επικεφαλής τον δήμαρχο τους.

 

Και τέλος σήμερα στις 9:00 το βράδυ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο έχουμε τη μεγάλη συναυλία «Η Μουσική είναι Ζωή» με τη Μαρινέλλα τον Κώστα Μακεδόνα την Ήβη Αδάμου και την Έλενα Παπαρίζου.

 

 

 

                                                                     

 

Send this to a friend