Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άρχισαν οι εργασίες για την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό κέντρο της Λάρνακας, για διευκόλυνση ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Το συγκεκριμένο έργο αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο αστικό κέντρο της πόλης στα πλαίσια του προγράμματος για ολοκληρωμένη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑΜΕΑ. Περιλαμβάνει την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμενικής Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν κατά τμήματα, με έναρξη από την οδό Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού. Το πρώτο τμήμα θα έχει διάρκεια περίπου δύο μηνών, μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2019, ενώ όλο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Η δαπάνη θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το έκτο έργο υποδομής που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι με την έναρξη των εργασιών αυτών σηματοδοτείται η αρχή από μια σειρά έργων, τα οποία θα κάνουν εφικτή την ολοκληρωτική αλλαγή του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, αλλάζοντας έτσι την γενική του εικόνα και καθιστώντας το πλήρως προσβάσιμο για ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, ο δήμος προχωρεί στην ετοιμασία μελετών για ωρίμανση ακόμα δύο σημαντικών έργων που σχετίζονται μεταξύ τους και θα ολοκληρώσουν την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Το πρώτο αφορά την ανάπλαση της οδού Ερμού, και των οδών Ζήνωνος Κιτιέως, Ν. Δ. Δημητρίου, Νικολάου Ρώσου και Κοσμά Λυσιώτη, ενώ θα ακολουθήσει η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Ακροπόλεως μ’ επέκταση εντός της οδού Λουκή Ακρίτα μέχρι τη πλατεία της ΑΛΚΗΣ.            

                                                                      

“Ο μικρός πρίγκιπας” στα κυπριακά, έρχεται Λάρνακα για δυο παραστάσεις σήμερα και αύριο στον κήπο του Μουσείου Πιερίδη.

Το εμβληματικό έργο του Αντουάν ντε Σεντ- Εξιπερί που διαβάστηκε απο εκατομμύρια αναγνώστες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση βασισμένη στην κυπριακή απόδοση του Ιάκωβου Χατζηπιερή.

Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου ανήκει στον Αντρέα Νικολαΐδη. Ο ηθοποιός Γιάννης Μίνως ενσαρκώνει τον Μικρό Πρίγκιπα και όλους τους υπόλοιπους ρόλους, αναλαμβάνοντας να αφηγηθεί όλη την ιστορία με ευφάνταστα ευρήματα και αιφνίδιες εναλλαγές ρόλων.

Με ζωντανή μουσική και τραγούδι επί σκηνής, η παράσταση προσδοκεί να μεταφέρει τον θεατή σε ένα κόσμο μαγικό, γεμάτο γέλιο και συγκίνηση, που θα κάνει τα παιδιά να θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγαλύτερους θεατές να ξαναγίνουν παιδιά.

Send this to a friend