Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στη Λάρνακα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνεται ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία.

Έτσι, ο Δήμος Λάρνακας και η Επιτροπή «Φίλες του Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας», προσκαλούν όλους τους συνταξιούχους στη Γιορτή του Κατακλυσμού. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα.

Για το λόγο αυτό θα περάσουν λεωφορεία έξω από ιερούς ναούς της Λάρνακας και Οίκους Ευγηρίας, στις 5.00 μ. μ., για  να μεταφέρουν στο χώρο της εκδήλωσης όσους ενδιαφέρονται.

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός κ. Κώστας Καδής, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, καθώς και Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών.

Θέμα της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ανάδειξη των περιοχών των Αλυκών καθώς και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας του κοινού, ντόπιων και επισκεπτών κατά τρόπο που να διασφαλίζεται ο οικολογικός και περιβαλλοντικός της πλούτος.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για επίτευξη των πιο πάνω και συνοψίζονται στην  ποιοτική αναβάθμιση και ολοκλήρωση του μονοπατιού της Φύσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και συνεχές μονοπάτι περιμετρικά της κύριας Αλυκής, Η δημιουργία κατάλληλων παρατηρητηρίων, και Η υιοθέτηση μέτρων προστασίας από τις επεμβάσεις.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της δημιουργίας του Περιβαλλοντικού Κέντρου, για το οποίο υπάρχουν νέες θετικές εξελίξεις σε σχέση με την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.

 

 

 

 

Send this to a friend