Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεκινά αυτό το χρόνο ο εξωραϊσμός του ποταμού Λιοπετρίου
Ξεκινά αυτό το χρόνο ο εξωραϊσμός του ποταμού Λιοπετρίου

Ξεκινά αυτό το χρόνο ο εξωραϊσμός του ποταμού Λιοπετρίου

Μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εκτιμά το Υπουργείο Εσωτερικών ότι θα ξεκινήσουν τα εξωραϊστικά έργα στον ποταμό Λιοπετρίου.

Αυτό αναφέρει σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 11 Ιουνίου 2019, ο υπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης, έπειτα από ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης αναφορικά με το πότε αναμένεται να ξεκινήσει το έργο.

Ο κ.Πετρίδης σημειώνει στην επιστολή του ότι όλες οι μελέτες και τα έγγραφα προσφορών για το πολεοδομικό έργο «Διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου και του ποταμού στο Λιοπέτρι – Φάση Α΄» έχουν ολοκληρωθεί και στάλθηκαν στο τμήμα Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και στη Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου για εξασφάλιση πιστοποιητικού ποιότητας εγγράφων και πιστοποιητικού συμβατότητας αντίστοιχα.

Στη συνέχεια το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα προβεί άμεσα στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού.

« Η έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου υπολογίζεται τον Σεπτέμβριο του 2019 και η ολοκλήρωσή τους το δεύτερο τρίμηνο του 2022», αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών.

Το έργο «Διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου και του ποταμού στο Λιοπέτρι», θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που αφορούν τον αλιευτικό τομέα της Κύπρου και το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους.

Το έργο έχει εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 με εκτιμώμενο προϋπολογισμό εφτά εκατομμυρίων ευρώ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend