Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κοσμοσυρροή στις Φοινικούδες για τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού
Κοσμοσυρροή στις Φοινικούδες για τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού

Κοσμοσυρροή στις Φοινικούδες για τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού

Άρχισε χθες βράδυ η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα. Για το επόμενο πενθήμερο (15-19/6) το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

Κατά την πρώτη μέρα της γιορτής απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχώρισε η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η συμβολή της γυναίκας στο κυπριακό τραγούδι» με το Μουσικό Σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Σήμερα Σάββατο (15/6) θα γίνουν οι διαγωνισμοί κυπριακών χορών και την Κυριακή (16/6) οι παραδοσιακοί διαγωνισμοί κυπριακών ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιαττισμάτων.

Την Κυριακή ξεχωρίζει, επίσης, η συναυλία με τους Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Στέλλα Γεωργιάδου και Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα του Κατακλυσμού (ημέρα του Αγίου Πνεύματος) με την μεγάλη λαϊκή συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου.

Εκτός από τα διάφορα μουσικοχορευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν (στην κεντρική εξέδρα των Φοινικούδων και στην εξέδρα της πλατείας Ευρώπης), οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού περιλαμβάνουν επίσης σάτιρα, θέατρο σκιών, διαγωνισμούς ελληνικού τραγουδιού και ερασιτεχνών τραγουδιστών, κολυμβητικούς και ιστιοπλοϊκούς αγώνες, παγκύπριο πρωτάθλημα Beach Volley, αγώνες με σκάφοι ανοικτής θαλάσσης, αγώνες κανό – καγιάκ, παρουσίαση παραδοσιακών κυπριακών επαγγελμάτων στην πλατεία Ευρώπης κ.α.

Πάριος στην Αγ. Νάπα

———————————-

Ο καταξιωμένος Ελλαδίτης τροβαδούρος της αγάπης και του έρωτα Γιάννης Πάριος θα βρίσκεται απόψε (15/6) στην Αγία Νάπα για μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού/Ψαριού & του 7ου Φεστιβάλ Νερού Αγίας Νάπας 2019, που θα λάβουν χώρα το τριήμερο 15-17 Ιουνίου στο λιμανάκι.

Πέρα από την μεγάλη συναυλία του Πάριου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού/Ψαριού & 7ου Φεστιβάλ Νερού θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά προγράμματα, σάτιρα κι επιδείξεις στη θάλασσα.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα διεξάγονται επιδείξεις Fly Board Show  με τους Exclusive Cyprus Distributor.

Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της περιοχής, ενώ θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση φωτογραφίας και ειδών αλιείας. Λόγω της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται να παρατηρηθούν το επόμενο τριήμερο αυξημένες πληρότητες σε ξενοδοχεία της ελεύθερης Αμμοχώστου και της Λάρνακας από ντόπιους και ξένους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend