Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έβαλε μπρος το Mall
Έβαλε μπρος το Mall

Έβαλε μπρος το Mall

Ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες στον χώρο όπου προγραμματίζεται ν’ ανεγερθεί το Metropolis Mall, πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας. Ήδη, η εργοληπτική εταιρεία έχει εγκαταστήσει στην περιοχή τα λυόμενα γραφεία της επί της λεωφόρου Ευρωπαϊκής Ένωσης (είναι ο δρόμος που περνά από το νέο ΓΣΖ), ενώ οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά για τις προκαταρτικές εργασίες που απαιτούνται πριν από την ανέγερση του κτιρίου.

Ο δημοτικός μηχανικός του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Καρακατσάνης δήλωσε ότι η εταιρεία, που θα ανεγείρει το Metropolis Mall έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες, ενώ υπολείπονται μόνο ορισμένες άδειες όσον αφορά το οδικό δίκτυο της περιοχής, οι οποίες αναμένεται σύντομα να εγκριθούν κι αυτές.

Το Metropolis Mall θα ανεγερθεί σε μια νευραλγική γεωγραφική θέση, με άμεση πρόσβαση προς τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που συνδέουν τη Λάρνακα με τη Λευκωσία και το αεροδρόμιο. Θα κατασκευαστούν, επίσης, μονοπάτια πεζών και ποδηλατιστών. Στα σχέδια κατασκευής του έργου συμπεριλαμβάνονται και δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι, που θα επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση από τις λεωφόρους Γρίβα Διγενή και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από την εταιρεία που θα διαχειρίζεται το καινούργιο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, το Metropolis Mall θα στεγάζεται σε γη έκτασης 72,000τ.μ., ενώ το κτήριο θα είναι μεγέθους 35,000τ.μ. κι ενός επιπέδου. Τ’ όλο έργο θα συμπεριλαμβάνει, επίσης, χώρους πρασίνου έκτασης 18,000τ.μ. Στο καινούριο εμπορικό κέντρο θα υπάρχουν 130 καταστήματα λιανικής πώλησης, εστιατόρια, μια υπεραγορά, κινηματογράφο, καφετέριες και άλλες θεματικές αίθουσες. Θα διαθέτει, ακόμα,1500 θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει γίνει, στο Metropolis Mall θα δημιουργηθούν πέραν των χιλίων νέων θέσεων εργασίας. Στο πρώτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Metropolis Mall, διακρίνονται μεταξύ άλλων κατάστημα Burberry, εστιατόρια TGIF Fridays, κατάστημα Follie – Follie, topshop, Armani, Starbucks, Subway, Dominos, Pizza Hut, Tacobell κ.α., τα οποία θα λειτουργούν στο νέο εμπορικό κέντρο. Το Metropolis Mall υπολογίζεται ν’ ανοίξει τις πύλες του τα Χριστούγεννα του 2020.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend