Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καύση σκουπιδιών πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καύση σκουπιδιών πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καύση σκουπιδιών πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα

Ποσό 5 χιλιάδων ευρώ προσφέρει ο Δήμος Αγίας Νάπας σ’ όποιον πολίτη δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των παρανομούντων, οι οποίοι παράνομα καίνε σκουπίδια σε χωματερές μεταξύ Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας.

Ο Γιάννης Καρούσος επικήρυξε τους παρανομούντες, αφού το φαινόμενο με την παράνομη καύση σκουπιδιών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων Αγ. Νάπας, ενώ εκφράζονται φόβοι και για επηρεασμό της τουριστικής κίνησης. Εξού και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή Κόκκινες, στην Αγία Νάπα, πραγματοποίησαν αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην καύση σκυβάλων σε παράνομες χωματερές.

Όπως κατάγγειλαν, με την καύση των σκουπιδιών (φαινόμενο που παρατηρείται συχνά), οι άνεμοι μεταφέρουν τους καπνούς προς την τοποθεσία Κόκκινες, όπου η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και ο κόσμος δεν μπορεί ν’ αναπνεύσει λόγω του καπνού και της δυσοσμίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο, όπου καταλήγει ο αυτοκινητόδρομος Αγίας Νάπας – Λάρνακας κι απέκοψαν για μερικά λεπτά το δρόμο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη δυσφορία τους για το φαινόμενο. «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας, να απλώσουμε τα ρούχα μας να στεγνώσουν, έχουμε αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως τα μικρά παιδιά», φώναζαν οι κάτοικοι της περιοχής Κόκκινες. Στο σημείο της εκδήλωσης βρέθηκαν για συμπαράσταση και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγ. Νάπας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend