Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΕ ROOF 2019 «Ταξίδι Ανατολικό» με το Μουσικό Σχήμα παραδοσιακής μουσικής Σαντούτο
ΤΗΕ ROOF 2019 «Ταξίδι Ανατολικό» με το Μουσικό Σχήμα παραδοσιακής μουσικής Σαντούτο

ΤΗΕ ROOF 2019 «Ταξίδι Ανατολικό» με το Μουσικό Σχήμα παραδοσιακής μουσικής Σαντούτο

Το Μουσικό Σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Σαντούτο» θα μας ταξιδεύσει στην παλιά ελληνική Ανατολή, με παραδοσιακή μουσική από την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία και τη Σμύρνη, στο The Roof 19” του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη.

Το σαντούρι και το κανονάκι «παντρεύονται» και δημιουργούν απίστευτα όμορφες μελωδίες από τη μουσική της Ανατολής. Μελωδίες και ακούσματα από εκείνα τα μερακλίδικα χρόνια που γοητεύουν, συγκινούν και διασκεδάζουν,  φρέσκιες και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις.

Το «Σαντούτο» αποτελείται από τέσσερις μουσικούς (σαντούρι, βιολί, λαούτο και φωνή) και έναν ηχολήπτη. Η παράσταση θα αποτελέσει μια μουσική σύμπραξη με φιλοξενούμενο τον ελλαδίτη καλλιτέχνη Στέφανο Δορμπαράκη, δεξιοτέχνη στο κανονάκι.

Το μουσικό σχήμα «Σαντούτο» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Το ρεπερτόριο του εστιάζεται στην παραδοσιακή μουσική και περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από την Κύπρο, τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Θράκη, το Αιγαίο κ.ά.

Η ομάδα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και συμμετείχε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, σε φεστιβάλ και παραστάσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

 

 

Οι συντελεστές του σχήματος είναι:

Στέφανος Δορμπαράκης, Βερόνικα Αλωνεύτου, Γιώργος Λάμπρου, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Χαράλαμπος Παντελή και Χρίστος Χριστοδούλου.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 21:00-23:00

Οροφή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22128157

Είσοδος ελεύθερη

* Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, μόνο με προκρατήσεις στο 22128175

Τα βράδια των εκδηλώσεων του «The Roof 19», τα Mουσεία και η έκθεση «1940: Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος και Ελλάδα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

 

 

Send this to a friend