Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ποιοι εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ – Αναλυτικός κατάλογος
Ποιοι εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ – Αναλυτικός κατάλογος

Ποιοι εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ – Αναλυτικός κατάλογος

Τετρακόσιους ογδόντα έξι (486) γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα περιελάμβανε χθες ο κατάλογος ιατρικών ειδικοτήτων του ΓεΣΥ. Η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών προέρχονται από τον δημόσιο τομέα της υγείας. Σήμερα ο «Π» παρουσιάζει τους καταλόγους της μαιευτικής – γυναικολογίας, ορθοπεδικής, ουρολογίας, ψυχιατρικής, χειρουργικής θώρακος, χειρουργικής αγγείων και χειρουργικής παίδων. Οι πολίτες ωστόσο θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι οι κατάλογοι ανανεώνονται καθημερινά με τη συμπερίληψη των γιατρών που υπογράφουν τα συμβόλαιά τους με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω εκκρεμεί επίσης η ένταξη σε ορισμένους καταλόγους γιατρών του Δημοσίου. Ως γνωστόν, όλοι οι ειδικοί γιατροί που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια θα προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

  • Μαιευτική γυναικολογία: Ο κατάλογος του ΓεΣΥ περιελάμβανε χθες 42 συνολικά γιατρούς, εκ των οποίων οι 26 από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας (ένας ιδιώτης γιατρός προσφέρει υπηρεσίες σε Λευκωσία και Λάρνακα). Στην επαρχία Λευκωσίας είχαν ενταχθεί στο ΓεΣΥ 14 γυναικολόγοι του ιδιωτικού τομέα, στη Λεμεσό 4, στη Λάρνακα 2, στην Πάφο 4 και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 1 γυναικολόγος. Σε ό,τι αφορά τους γυναικολόγους του Δημοσίου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο εργοδοτούνται 8, στο Νοσοκομείο Λεμεσού 5, στο Νοσοκομείο Λάρνακας 1, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου 3. Στον κατάλογο δεν έχουν καταχωρισθεί ακόμη οι γυναικολόγοι του Νοσοκομείου Πάφου.
  • Ορθοπεδική: Τριάντα τρεις (33) ορθοπεδικοί πέρασαν επίσημα στον κατάλογο του ΓεΣΥ. Οι δεκατρείς προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας (4 από τη Λευκωσία, 2 από τη Λεμεσό, 2 από τη Λάρνακα, 2 από την Αμμόχωστο και 3 από την Πάφο). Στο ΓεΣΥ θα προσφέρουν υπηρεσίες 7 ορθοπεδικοί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 3 του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, 2 του Νοσοκομείου Λάρνακας, 4 του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και 4 του Νοσοκομείου Πάφου.
  • Ψυχιατρική: Μέχρι χθες ο κατάλογος των ψυχιάτρων του ΓεΣΥ περιελάμβανε 25 ονόματα, 7 ιδιωτών (3 στη Λευκωσία και 4 στη Λεμεσό) και 18 του Δημοσίου (Νοσοκομείο Λευκωσίας). Εκκρεμεί η καταχώριση στον κατάλογο των ψυχιάτρων που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια των άλλων πόλεων.
  • Χειρουργική θώρακος: Στον κατάλογο χθες των χειρουργών θώρακος υπήρχαν καταχωρισμένοι έξι γιατροί. Ένας από τον ιδιωτικό τομέα (Λευκωσία) και 5 από το Νοσοκομείο Λευκωσίας.
  • Χειρουργική αγγείων: O κατάλογος εμφάνιζε 4 αγγειοχειρουργούς του Νοσοκομείου Λευκωσίας και έναν ιδιώτη, της Λευκωσίας.
  • Χειρουργική παίδων: Επτά (7) συνολικά οι γιατροί που βρίσκονταν χθες στον κατάλογο των παιδοχειρουργών. Δύο από τον ιδιωτικό τομέα (1 στη Λευκωσία και 1 στη Λεμεσό) και 5 του Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  • Ουρολογία: Από τον ιδιωτικό τομέα μέχρι χθες είχαν ενταχθεί στο ΓεΣΥ και είχαν περιληφθεί στον κατάλογο των ουρολόγων του συστήματος 5 ιδιώτες (2 στη Λευκωσία, 1 στη Λάρνακα και 2 στην Πάφο). Από τον δημόσιο τομέα της υγείας στον κατάλογο χθες είχαν περάσει τα ονόματα 5 γιατρών του Νοσοκομείου Λευκωσίας, 1 του Νοσοκομείου Λεμεσού και 2 του Νοσοκομείου Πάφου.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Send this to a friend