Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το μαρτύριο των κατοίκων της Λάρνακας με τα κουνούπια συνεχίζεται. Ειδικά όσων κατοικούν σε περιοχές που γειτονεύουν με τις αλυκές. Για αντιμετώπιση ή άμβλυνση του σοβαρού αυτού ζητήματος ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε να προχωρήσει και σε αεροψεκασμούς.

Ανακοίνωση του δήμου αναφέρει ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του κράτους, θα διενεργηθούν αεροψεκασμοί στην περιοχή των αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το παρατηρητήριο πουλιών παρά το Παττίχειο) αύριο Σάββατο μεταξύ 6-9 το πρωί, για καταπολέμηση των κουνουπιών. Σε περίπτωση, όμως, μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων, οι αεροψεκασμοί θα γίνουν την Κυριακή τις ίδιες ώρες. 

Οι αεροψεκασμοί θα επιχειρούνται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγονται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων.

Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών κίτρινου χρώματος. Κατά την ώρα των αεροψεκασμών το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το στρατόπεδο της αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό, το οποίο παρακαλείται όπως συνεργαστεί με τους αρμόδιους λειτουργούς του δημαρχείου.

 

Αρχίζει σήμερα το βράδυ η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα. Για το επόμενο εξαήμερο  το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η γιορτή του Κατακλυσμού αρχίζει με την εναρκτήρια παρέλαση  και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου. Από το αποψινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η συμβολή της γυναίκας στο κυπριακό τραγούδι» με το Μουσικό Σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Το Σάββατο  θα γίνουν οι διαγωνισμοί κυπριακών χορών και την Κυριακή οι παραδοσιακοί διαγωνισμοί κυπριακών ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιαττισμάτων.

Την Κυριακή ξεχωρίζει, επίσης, η συναυλία με τους Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Στέλλα Γεωργιάδου και Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα του Κατακλυσμού με την μεγάλη λαϊκή συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου.

Εκτός από τα διάφορα μουσικοχορευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού περιλαμβάνουν επίσης σάτιρα, θέατρο σκιών, διαγωνισμούς ελληνικού τραγουδιού και ερασιτεχνών τραγουδιστών, κολυμβητικούς και ιστιοπλοϊκούς αγώνες, παγκύπριο πρωτάθλημα Beach Volley, αγώνες με σκάφοι ανοικτής θαλάσσης, αγώνες κανό – καγιάκ και παρουσίαση παραδοσιακών κυπριακών επαγγελμάτων.

 

Send this to a friend