Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υποβρύχειο Μουσείο της Μεσογείου αποκτά η Αγία Νάπα
Υποβρύχειο Μουσείο της Μεσογείου αποκτά η Αγία Νάπα

Υποβρύχειο Μουσείο της Μεσογείου αποκτά η Αγία Νάπα

Ένα μοναδικό έργο θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αγία Νάπα, το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor, από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο θα παρουσιάσουν ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο λειτουργός του Τμ. Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και συντονιστής υλοποίησης του έργου Γιώργος Παγιάτας και ο ίδιος ο καλλιτέχνης την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, στις 10:45π.μ., στην αίθουσα της ΠΟΕΔ, στη Λευκωσία.

Το Υποβρύχιο Μουσείο θα δημιουργηθεί στον Δήμο Αγίας Νάπας και συγκεκριμένα στην παραλία Περνέρα. Θα είναι το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο γλυπτικής της Μεσογείου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σ’ έναν υποβρύχιο χώρο με βάθος δέκα μέτρα, ο Βρετανός καλλιτέχνης θα δημιουργήσει πάνω από εβδομήντα υποβρύχια αγάλματα ανάμεσα σε δεκάδες φιλοτεχνημένα οργανικά δέντρα και υποβρύχια φυτά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί και το πρώτο υποβρύχιο δάσος στον κόσμο!

Το έργο του Υποβρυχίου Μουσείου συμπεριλαμβάνεται στα έργα που έχουν εγκριθεί για την ανάπτυξη του Δήμου Αγίας Νάπας και αναμένεται να αποτελέσει παγκόσμιο σημείο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της κωμόπολης της ελεύθερης Αμμοχώστου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend