Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στο οδικό δίκτυο Λάρνακας
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στο οδικό δίκτυο Λάρνακας

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στο οδικό δίκτυο Λάρνακας

Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου της Λάρνακας μετά τις εργασίες επάλειψης που έγιναν το τελευταίο διάστημα! Ειδικά στις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, όπως είναι οι λεωφόροι Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου, τα αποτελέσματα μετά τις βελτιωτικές εργασίες που έγιναν είναι εντυπωσιακά, σε σύγκριση, πάντοτε, με την προηγούμενη κατάσταση των δρόμων. Δύο λεωφόροι κομβικής σημασίας, που αποτελούν την είσοδο της Λάρνακας από τη Λευκωσία και που οδηγούν προς το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, το οδόστρωμα των οποίων τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στο μαύρο χάλι.

Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα η εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί με την κάκιστη κατάσταση του οδοστρώματος στις συγκεκριμένες λεωφόρους, κάνοντας αναφορά για λακκούβες που έμοιαζαν με… «κρατήρες» στη μέση των δρόμων.

Λίγες μέρες μετά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, οι υπό αναφορά λεωφόροι συντηρήθηκαν από συνεργεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ενώ παράλληλα ο Δήμος Λάρνακας προέβη σ’ επαλείψεις κι εργασίες περιοδικής συντήρησης οδοστρώματος σε άλλους δρόμους εντός της πόλης, ανάλογα με την κατάστασή τους και την αναγκαιότητα επιδιόρθωσης.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι στο σύνολο ο δήμος της πόλης έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για επάλειψη δρόμων που ήταν σε κακή κατάσταση κι ότι τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη φάση επαλείψεων οδοστρώματος.

«Ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας των όρων για την επόμενη φάση επαλείψεων και περιοδικής συντήρησης οδοστρώματος, η οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, το 3o μνημόνιο συνεργασίας για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων λεωφορείων στην επαρχία Λάρνακας, υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνών και Έργων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο, για μια δομημένη συνεργασία, μεταξύ των δύο μερών ως προς την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου για σύγχρονες υποδομές στις δημόσιες μεταφορές στους δήμους και κοινότητες της Λάρνακας. Το μνημόνιο θα εφαρμοστεί στους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου, Λιβαδιών, Αραδίππου και Δρομολαξιάς – Μενεού και στις κοινότητες Δελίκηπου, Καλαβασού, Κιτίου, Κόρνου, Μαζωτού, Μαρωνιού, Μεννόγιας, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ορόκλινης, Περβολιών, Πύλας, Πυργών, Σκαρίνου και Χοιροκοιτίας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend