Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άγνωστα παραμένουν, προς το παρών, τα ακριβή αίτια θανάτου του απανθρακωμένου άνδρα, που εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε χωράφι της κοινότητας Κιτίου, στην επαρχία Λάρνακας. Ούτε η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους έριξε φως στην μυστήρια αυτή υπόθεση. Όπως ανακοινώθηκε, από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα. Εκτός των άλλων, λήφθηκε δείγμα αίματος για εξετάσεις DNA και για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρχε υπερβολική ποσότητα άνθρακα στον οργανισμό του άνδρα προτού επέλθει ο θάνατος. Τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μία με δύο μέρες. Πάντως, η σορός δεν φέρει εξωτερικές κακώσεις και ως εκ τούτου πιστεύεται πως δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, παρόλο που το βράδυ της περασμένης Κυριακής όλα συνηγορούσαν ότι επρόκειτο για έγκλημα. Βέβαια, η Αστυνομία ήταν και χθες ιδιαίτερα προσεκτική στις επίσημες τοποθετήσεις της αναφορικά με την υπόθεση, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

 Όσον αφορά την ταυτότητα του απανθρακωμένου άνδρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας πιστεύουν πως πρόκειται για αλλοδαπό εργάτη.

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και αντιπροσωπεία από το Δήμο Λευκονοίκου εκπροσώπησαν το νησί μας στο Φεστιβάλ «Kouzina», στην Ανατολική Χαλκιδική στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ.

Στην πρώτη εκδήλωση τη «γιορτή της ποντιακής πίτας», Πόντιες νοικοκυρές παρουσίασαν τον τρόπο παρασκευής της πιο κλασσικής ποντιακής πίτας, δηλ. του περέκ, το οποίο γεμίσθηκε με φέτα Ιερισσού. Στην εκδήλωση η Κυπριακή αντιπροσωπεία και συγκεκριμένα η ομάδα από το Δήμο Λευκονοίκου έκανε επίδειξη των «διπλοπισίων» ενώ η  ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας κέρασε με κυπριακά εδέσματα όλο τον κόσμο.

Στην 2η εκδήλωση τη «γιορτή της μουντοβίνας και των σμυρνιώτικων συνταγών» που έγινε στην Ουρανούπολη η Κύπρος και η Μικρά Ασία συναντήθηκαν και παρουσίασαν αγαπημένες συνταγές και κεράσματα.

Γυναίκες από το κατεχόμενο Λευκόνοικο ζύμωσαν, έψησαν και κέρασαν πουρέκκια της σάτζιης σε όλο τον κόσμο. Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου πρόσφεραν τοπικά προϊόντα σ όλο τον κόσμο  με την κουμανταρία και τη ζιβανία να κυριαρχούν το ενδιαφέρον.

 

Και κλείνουμε με το Δήμο Αθηένου, ο οποίος ανακοινώνει την έναρξη των εορτασμών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, με Ημερίδα αφιερωμένη στις ανασκαφικές δραστηριότητες στην περιοχή της Αθηένου.

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Αθηένου, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 3:45 μ. μ. μέχρι τις 7:30 μ. μ. Η Ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Send this to a friend