Home ΛΑΡΝΑΚΑ Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για έντονες μυρωδιές γκαζιού στο Ζύγι ζητούν οι Οικογόλοι
Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για έντονες μυρωδιές γκαζιού στο Ζύγι ζητούν οι Οικογόλοι

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για έντονες μυρωδιές γκαζιού στο Ζύγι ζητούν οι Οικογόλοι

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για έντονες μυρωδιές γκαζιού στο Ζύγι ζητούν οι Οικογόλοι- «Προκάλεσε συμπτώματα στους κατοίκους (κάψιμο στα μάτια, ζαλάδα και ναυτία)»- Καλούν το αρμόδιο υπουργείο και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς ενημερώσουν άμεσα την κοινότητα για το περιστατικό. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έγινε δέκτης παραπόνων ότι την Τρίτη 14/5/19 στην περιοχή Ζυγίου υπήρξε έντονη μυρωδιά γκαζιού η οποία προκάλεσε συμπτώματα στους κατοίκους (κάψιμο στα μάτια, ζαλάδα και ναυτία).

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας κ. Γιώργος Χαραλάμπους επικοινώνησε με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου αναφέροντας τις καταγγελίες. Όπως πληροφορήθηκε είχαν γίνει διαβήματα από την προηγούμενη κιόλας μέρα, ώστε το Υπουργείο Εργασίας να προβεί σε μετρήσεις στην περιοχή και να ενημερώσει τι ακριβώς συνέβη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε ταχθεί πολλές φορές κατά των όποιων πρακτικών μολύνουν επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων και βεβαίως το περιβάλλον. Θεωρούμε ότι περιστατικά όπως το συγκεκριμένο που έχει περιέλθει στην αντίληψη μας πρέπει να τύχουν διερεύνησης και το όποιο αποτέλεσμα να ανακοινωθεί δημόσια προκειμένου ο κόσμος να τηρείται ενημερωμένος σε ένα μελλοντικό παρόμοιο περιστατικό σε περίπτωση που υπάρξει. Ταυτόχρονα, η σοβαρότητα του περιστατικού – και μάλλον πρόκειται για σοβαρό καθώς υπήρξαν ενοχλήσεις σε κατοίκους – θα πρέπει να επιφέρει ελέγχους και απαίτηση συμμόρφωσης από αυτόν που το προκάλεσε.

Καλούμε λοιπόν το αρμόδιο υπουργείο και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς που ενδεχόμενα να εμπλακούν, να επισπεύσουν τις ενέργειες τους και να ενημερώσουν άμεσα την κοινότητα για το περιστατικό.

Send this to a friend