Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή το Πανηγυράκι Αγάπης «Μια ζωή, μια αγκαλιά», με στήριξη και συμμετοχή των Ειδικών Σχολείων Λάρνακας και Αμμοχώστου στην Πλατεία Ευρώπης, Παραλία Φοινικούδων, στη Λάρνακα.

Θα βραβευθούν όλα τα παιδιά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Ειδικούς Αγώνες 2019 στο Άμπου Ντάμπι και θα παρουσιαστεί και τις τρεις βραδιές καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν και παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία.

 

Στον χώρο θα παρευρίσκονται αθλητές και γνωστοί καλλιτέχνες της Κύπρου, ενώ θα υπάρχουν και πολλά παιχνίδια. Όλα τα έσοδα, θα διατεθούν στα ειδικά σχολεία προς όφελος των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

 

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων με τη διατύπωση «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών», έχει καθιερώσει από το 1977, την 18η Μαΐου, ως τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Σκοπός, είναι η ανάδειξη και ο ρόλος των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2019 είναι: «Τα Μουσεία ως κόμβοι Πολιτισμού, το μέλλον της παράδοσης». Ενόψει της εν λόγω Ημέρας, το Δημοτικό Μουσείο  Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας (παρά την Πλατεία Ευρώπης, θα παραμείνει ανοικτό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων Space Up σε όλο τον κόσμο, το Pascal English School στη Λάρνακα, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του πρώτου Space Up Cyprus. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής  αύριο Σάββατο, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι και τις 19:00, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται αναμετάδοση της εκτόξευσης από την πλατεία Κίμωνος στις Φοινικούδες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με διαστημικά προγράμματα από τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, να συμμετέχουν σε εργαστήρια σχετικά με τα προγράμματα καθώς και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από επιστήμονες του εξωτερικού και της Κύπρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους.

 

Την Κυριακή θα εορταστεί στην Ορά η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας με το φεστιβάλ μέλισσας, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σεμινάριο για την προστασία της μέλισσας, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γαστρονομία με μέλι, αγορά μελιού και προϊόντων μέλισσας, καλλυντικά και χειροτεχνίες. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου.

Επίσης την Κυριακή ο Δήμος Αθηένου τελεί στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης το επίσημο μνημόσυνο του ήρωα στρατιώτη Χαράλαμπου Χαραλάμπους, από την Ξυλοφάγου, που σκοτώθηκε από Τούρκο στην Αθηένου στις 28 Μαΐου 1988. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ήρωα.

Και τέλος πραγματοποιείται την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ στην παραλία Σπύρος Μπητς στη Λάρνακα, τo Champions Survivor Games. Η είσοδος για θεατές είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

Send this to a friend