Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Βαριές ποινές για διακίνηση δύο κιλών κάνναβης στην Σκαρίνου
Βαριές ποινές για διακίνηση δύο κιλών κάνναβης στην Σκαρίνου

Βαριές ποινές για διακίνηση δύο κιλών κάνναβης στην Σκαρίνου

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τρία νεαρά πρόσωπα από τη Λεμεσό, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε υπόθεση κατοχής σχεδόν δύο κιλών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια.

Χθες, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τους καταδίκασε σε οκτώ, πέντε και τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα, με την διαφοροποίηση των ποινών ν’ οφείλεται στον ρόλο που ο κάθε κατηγορούμενος διαδραμάτισε στην επιχείρηση διακίνησης των επίδικων ναρκωτικών. Ο 28χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο ως «ο οργανωτής, ο επόπτης και ο αρχηγός της όλης επιχείρησης».

Τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος κατηγορούμενος βαρύνονταν από μια προηγούμενη καταδίκη για άλλες ποινικές υποθέσεις, γεγονός που, όπως επισήμαναν οι δικαστές, ελαχιστοποίησε τους ελαφρυντικούς παράγοντες για μετριασμό της ποινής που τους επιβλήθηκε. Αντίθετα, ο τρίτος κατηγορούμενος ήταν λευκού ποινικού μητρώου. Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2016 στην περιοχή Σκαρίνου έπειτα από άγρια καταδίωξη από μέλη της ΥΚΑΝ. Κρίθηκαν ένοχοι μετά από ακροαματική διαδικασία σε αδικήματα που αφορούν κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, προμήθεια ναρκωτικών και αλόγιστη ή επικίνδυνη οδήγηση.

Για την ίδια υπόθεση, το κακουργιοδικείο αθώωσε νεαρή κοπέλα, επίσης από τη Λεμεσό, λόγω έλλειψης επαρκούς μαρτυρίας. Στην απόφασή του, το Κακουργιοδικείο σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι απαρτίζουν εγκληματική ομάδα και ότι λειτούργησαν οργανωμένα και συντονισμένα με απώτερο σκοπό τη διακίνηση των ναρκωτικών. Τόνισε, επίσης, πως ανησυχεί το γεγονός ότι όσο αυστηρές κι αν είναι οι ποινές που τα δικαστήρια επιβάλλουν, η έξαρση τέτοιων υποθέσεων δεν λέει να κοπάσει. «Οφείλουμε να διατυμπανίσουμε την ανησυχία και βδελυγμία της κοινωνίας έναντι των ναρκωτικών σε όλο της το εύρος, εκπέμποντας έτσι σαφή μήνυμα σε κάθε επίδοξο παραβάτη, ότι η κοινωνία μας δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές», υπογράμμισε στην απόφασή του το κακουργιοδικείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την επιμέτρηση της ποινής για τον 28χρονο, λήφθηκαν υπόψη άλλες δύο υποθέσεις που εκκρεμούσαν στο δικαστήριο εναντίον του, οι οποίες αφορούσαν κατοχή συνθετικών ναρκωτικών ενώ αυτός βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend