Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα,γονείς που ντρέπονται να τα κοιτάξουν στα μάτια
Παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα,γονείς που ντρέπονται να τα κοιτάξουν στα μάτια

Παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα,γονείς που ντρέπονται να τα κοιτάξουν στα μάτια

είτε αυτό Σάββατο στις 21:15, στην εκπομπή “24 Ώρες” με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου

Οι «24 ΩΡΕΣ» συναντούν τους άστεγους της Λεμεσού

Περικυκλωμένοι από μία ανακαινισμένη πόλη που σφύζει από υπερπολυτελείς ουρανοξύστες

Οι «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου συναντούν τους άστεγους της Λεμεσού, ανθρώπους που κοιμούνται σε αυτοκίνητα, αντίσκηνα και «φαβέλες» των εργατικών πολυκατοικιών… με τους αμίαντους να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ιδίων και των παιδιών τους.

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 21:15, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ξεκινά ένα οδοιπορικό στην επαρχία Λεμεσού, καταγράφοντας πρόσωπα βυθισμένα στο βουβό πόνο και τραγικές εικόνες φτώχειας, «περικυκλωμένες» από μία ανακαινισμένη πόλη που σφύζει από υπερπολυτελή ψηλά κτίρια.

Μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των ενοικίων. Καταγγελίες για απειλές ιδιοκτητών διαμερισμάτων, οι οποίοι βγάζουν στους δρόμους οικογένειες για να ενοικιάσουν ακριβότερα το υποστατικό τους σε ξένους. Ενήλικες με κατάθλιψη, αγωνίες και απογοητεύσεις, που απελπίζονται κάνοντας σκέψεις να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα και γονείς που ντρέπονται να τα κοιτάξουν στα μάτια είναι μόνο μερικές από τις θλιβερές εικόνες που αντικρίζει κανείς πίσω από τη βιτρίνα των πύργων και της «ανάπτυξης».

Στο βωμό του χρήματος κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα και μπορούν να κοιμηθούν ήσυχα, παραβλέποντας συνανθρώπους μας που δεν έχουν ούτε ένα στρώμα για να ξαπλώσουν. Πώς είναι δυνατόν να παρακολουθούμε παθητικά και με αδράνεια την ταχέως αύξηση ουρανοξύστων, όταν, την ίδια στιγμή, συναντούμε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα;

Οι κραυγές και τα δάκρυα άστεγων συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με τις κάκιστες συνθήκες διαβίωσής τους, έρχονται σε πρώτο πλάνο για να δώσουν απαντήσεις, να προβληματίσουν την κοινωνία και να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές μας.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, οι «24 ΩΡΕΣ» ετοιμάζονται να παρουσιάσουν μία συγκλονιστική εκπομπή, αποκαλύπτοντας μία άλλη πραγματικότητα τής κατά τα άλλα «σύγχρονης» και ευρωπαϊκής Κύπρου.

«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 11 Μαΐου στις 21:15, στον ALPHA Κύπρου.

Δείτε το trailer

Πηγή: alphanews.live

 

Send this to a friend