Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρχεται νέο καιρικό σύστημα την Τετάρτη-Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο
Έρχεται νέο καιρικό σύστημα την Τετάρτη-Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο

Έρχεται νέο καιρικό σύστημα την Τετάρτη-Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Το απόγευµα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 βαθµούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στον -1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Από το µεσηµέρι και µετά ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, και αναµένονται λίγες ελαφρές βροχές καθώς και λίγο χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη. Από νωρίς το βράδυ όµως, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά και ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή αναµένονται µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 46 εκατοστά.
Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend