Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ICTS: 900 καινούριες θέσεις εργασίας
ICTS: 900 καινούριες θέσεις εργασίας

ICTS: 900 καινούριες θέσεις εργασίας

Της Μόνικας Κουρουφέξη Χατζηχάννα

Στο στούντιο του Economy Today βρέθηκε ο Θεόδωρος Μπουκουβάλας, Επιχειρησιακός Διευθυντής ICTS, και μίλησε για την πορεία της εταιρείας αλλά και για τα σχέδια της καινούριας χρονιάς.

10 χρόνια στην Κύπρο κλείνει φέτος η εταιρεία παροχής ασφαλείας στα αεροδρόμια με συμβόλαια που είχε η εταιρεία μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η εταιρεία είναι μέλος του Γαλλικού πολυεθνικού Ομίλου ICTS Europe, που δραστηριοποιείται τα τελευταία περίπου 40 χρόνια όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε Ασία, Καναδά, Αμερική.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία έχει στην κατοχή της 24 θυγατρικές εταιρείες και περισσότερους από 17,000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο με τεχνογνωσία σε θέματα ασφαλείας, στρατηγικής και με στρατηγικούς επενδυτές και συνεργάτες, μεγάλα συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Amazon, η Barclay, η American Express, τράπεζες και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε το μεγάλο μας συμβόλαιο και συνεργάτη την Hermes Airport, συμπεριλαμβανομένων και των δυο αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, καθώς επίσης η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο Λιμάνι της Λεμεσού με συνεργάτη την DP World.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ελέγχει τις εισόδους και τις εξόδους της χώρας καθώς επίσης και το VTT Vasiliko.

Ερωτηθείς εάν εμπειρικά με την συνεργασία του με άλλες χώρες του εξωτερικού εντοπίζει κάποιες διαφορές με την Κυπριακή πραγματικότητα, ο κ. Μπουκουβάλας ανέφερε ότι και στην Κύπρο η παροχή ασφάλειας είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

“Αυτό που έχουμε φέρει εμείς είναι η τεχνογνωσία και ποιότητα πάνω στις υπηρεσίες μας, στους ελέγχους στους οποίους ακολουθούμε διεθνή και ευρωπαϊκή πρότυπα οπόταν έρχεται η τεχνογνωσία όλης της εταιρείας να προσαρμοστεί.

Εργατικό δυναμικό

Όσον αφορά το προσωπικό, ο κ. Μπουκουβάλας τόνισε ότι στην Κύπρο εργοδοτούνται 550 υπάλληλοι σε τρείς εταιρείες μεταξύ των οποίων η ICTS Cyprus και η ICTS Airports.

Όπως είπε, στόχος για το 2019 είναι η αύξηση του αριθμού του προσωπικού κατά 800-900 άτομα. Αυτό γίνεται γιατί όπως εξήγησε, πλέων η εταιρεία έχει στρατηγικές συνεργασίες, ο τουρισμός αυξάνεται καθώς και οι υπηρεσίες στους αερολιμένες και τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Την ίδια ώρα, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα έτη είναι πάρα πολλά όπως είναι το καζίνο, οι μαρίνες και άλλα έργα στα οποία η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας, εξυπηρέτησης και εκπαίδευσης.

Ο κ. Μπουκουβάλας, χαρακτήρισε την ICTS ως μια οικογένεια που στηρίζει το προσωπικό της ενώ την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της εταιρείας απολαμβάνουν πλειάδα ευκαιριών για εξέλιξη.

“Ο κάθε ένας που έρχεται στην εταιρεία, γίνεται πρεσβευτής της ενώ για τον κάθε ένα ξεχωριστά η ICTS έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό μονοπάτι καριέρας”.

Στόχος της εταιρείας το 2019 είναι να γίνει ο καλύτερος εργοδότης.

Η Ιστορία της ICTS

Το 2009 ιδρύθηκε η ICTS Cyprus στη Λευκωσία, ως θυγατρική του Ομίλου ICTS Europe.

Το 2011 η εταιρεία άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας ύστερα από σύναψη σύμβασης με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών επανδρωμένης φύλαξης στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής  Αεροπορίας. Στη συνέχεια η ICTS Cyprus ανέλαβε την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης των ελεγκτών ασφαλείας της Αστυνομίας στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε.

Το 2012 η ​​ICTS Cyprus ξεκινά την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στην Hermes Airports Ltd.

Το 2013 η ICTS επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά γενικής ασφάλειας, παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και παγκόσμιους οργανισμούς όπως η CISCO και η J & P. Αξιοποιώντας την εξειδίκευσή της στην ασφάλεια αερομεταφορών, δραστηριοποιήθηκε και στην αγορά λιμενικής ασφάλειας εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με τη Μαρίνα Λεμεσού.

Το 2014 και το 2015 η ανάπτυξη της ICTS Cyprus συνεχίστηκε, με την εταιρεία να παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στα σημεία ελέγχου του Αεροδρομίου της Πάφου. Η ICTS επελέγη επίσης για να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον κώδικα ISPS και υπηρεσίες εκπαίδευσης ΥΑΛΕ (Υπεύθυνου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης) σε έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κόμβους στην περιοχή της Μεσογείου, τον σταθμό αποθήκευσης της VTT Vasiliko Oil & Gas. Έκτοτε έχει υποστηρίξει διάφορες επιχειρήσεις ώστε να λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις από τις κυπριακές Αρχές.

Το 2016 είχαμε την έναρξη Συνεργασιών για υπηρεσίες ασφαλείας με BLUE AIR, TUS & BlueBird, Rossiya Airlines, Aeroflot καθώς επίσης και η συνεργασία με την Αρχή Λιμένων Κύπρου για τα Σχέδια Ασφαλείας του Λιμένος Λεμεσού.

Το 2017 ξεκίνησε η συνεργασία της εταιρείας με την DP World για τη φρούρηση και έλεγχο πρόσβασης στο Λιμάνι Λεμεσού. Επίσης προχωρήσαμε στην ίδρυση νέας θυγατρικής του Γαλλικού ομίλου ICTS στην Κύπρο, της ICTS AIRPORTS SECURITY Ltd, και υπογράφηκε σύμβαση με την HERMES AIRPORTS για την ανάληψη ολόκληρου του νέου ειδικού πακέτου Αερολιμενικής Ασφαλείας με πιστοποιημένους ελέγχους ασφαλείας από το ΤΠΑ στους 2 Διεθνείς αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, κατόπιν της ιδιωτικοποίησης από την κρατική αστυνομία. Το ίδιο έτος είχαμε και την έναρξη συνεργασιών για υπηρεσίες ασφαλείας με QATAR,  COBALT, CYPRUS.

Το 2018 η εταιρεία προχώρησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων της στους Αερολιμένες Κύπρου με παροχή υπηρεσιών Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης προς τους επιβάτες. Επίσης οι δραστηριότητες επεκτάθηκαν και με την την DP World με την ανάληψη υπηρεσιών φυσικού και ακτινοσκοπικού ελέγχου στο νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας στο Λιμάνι Λεμεσού. Παράλληλα προχωρήσαμε σε νέες συνεργασίες με την DHL στον αερολιμένα Λάρνακας και για υπηρεσίες ασφαλείας με τις MEDITERRANEAN AIRLINES.


Send this to a friend