Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Γιατρός τραγουδάει σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρούλα χορέυει γεμάτη χαρά! (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιατρός τραγουδάει σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρούλα χορέυει γεμάτη χαρά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατρός τραγουδάει σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρούλα χορέυει γεμάτη χαρά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μουσική είναι βάλσαμο για την ψυχή.

Το τραγούδι μπορεί να ταξιδέψει κάποιον σε διαφορετικούς κόσμους και να τον κάνει να ξεχάσει προσωρινά τις ανησυχίες του.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς αυτός ο γιατρός κατάφερε να αλλάξει τις ζωές των ασθενών του μέσω της μουσικής.

Όταν κάποιος πάσχει από μία ασθένεια, συνήθως προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξος καθώς υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη. Η θετική σκέψη μπορεί στ’ αλήθεια να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου και να του δώσει τη δύναμη που δεν θα είχε αλλιώς. Ο γιατρός αυτός γνώριζε τη δύναμη που έχει η μουσική και έκανε τα πάντα για να κρατήσει τους ασθενείς του δυνατούς και αισιόδοξους.

Ο Δρ. Paulo Martins είναι ένας αφοσιωμένος γιατρός στο νοσοκομείο Das Clinicas στο Ribeirao Preto, στο Sao Paolo της Βραζιλίας. Μία μέρα έφερε το ουκουλέλε του στο νοσοκομείο. Ήθελε να διασκεδάσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς του φέρνοντάς τους ζωντανή μουσική. Αυτό που δεν γνώριζε ήταν πως είχε και μία ξεχωριστή, μικρή θαυμάστρια.

Η Sophia βρισκόταν στην παιδοογκολογική πτέρυγα όταν άκουσε τον Δρ.Martins να παίζει. Το κορίτσι πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, που ονομάζεται Πνευμονική Ιστιοκύττωση Langerhans. Όταν άκουσε τον Δρ. Martins να παίζει, αμέσως γέμισε με χαρά. Άρχισε να περιπλανιέται σε όλο το νοσοκομείο, ψάχνοντας την προέλευση αυτής της όμορφης μελωδίας. Όταν η Sophia  βρήκε το γιατρό να τραγουδάει και να παίζει το ουκουλέλε του, έτρεξε κοντά του.

Ο Δρ. Martins σύντομα συνειδητοποίησε την μεγάλη επίδραση που είχε η μουσική του σ’ αυτό το μικρό κορίτσι και γι’ αυτό έκανε κάτι αξιοθαύμαστο: Έπαιξε ένα ξεχωριστό τραγούδι ειδικά γι’ αυτήν! Η Sophia ήταν ενθουσιασμένη που άκουγε τη μουσική. Άρχισε να λικνίζει το σώμα της ανάλογα με το ρυθμό και στη συνέχεια, το έριξε στο χορό! Το κοριτσάκι γέμισε με χαρά όλο το δωμάτιο καθώς ακολουθούσε κάθε μελωδία!

Ο Δρ. Martins έδειξε πραγματική αφοσίωση στους ασθενείς του καθώς ξεπέρασε τα όρια της συμβατικής ιατρικής και έκανε ό, τι μπορούσε για να φέρει τη χαρά στο νοσοκομείο. Η Sophia και οι υπόλοιποι ασθενείς δεν θα ξεχάσουν ποτέ την αφοσίωση και τη συμπόνια του. Είναι συγκινητικό να βλέπεις έναν γιατρό που νοιάζεται τόσο πολύ για την καλή ψυχολογία των ασθενών του!

Send this to a friend