Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καταγγελία για αμέλεια
Καταγγελία για αμέλεια

Καταγγελία για αμέλεια

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια της 57χρονης καθηγήτριας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Φωτεινής Σταύρου, η οποία την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της, στη Λάρνακα.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Α.Δ. Λάρνακας για ιατρική αμέλεια των γιατρών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ είχαν εξετάσει την 57χρονη και της έδωσαν εξιτήριο.

Η Φωτεινή Σταύρου είχε μεταβεί τη νύχτα της περασμένης Τρίτης στις Πρώτες Βοήθειες, αφού ένιωθε πόνους στο στήθος, είχε ναυτίες κι έκανε εμετούς. Σύμφωνα, όμως, με τους οικείους της, οι επί καθήκοντι γιατροί που την εξέτασαν διέγνωσαν πως επρόκειτο για μια απλή ίωση και αφού της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της. Το επόμενο πρωί, όμως, εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της από την θυγατέρα της. Ασθενοφόρο την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομίας Λάρνακας, που διερευνά υπόθεση αφύσικου θανάτου.

Ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Μιχάλης Φελλάς δήλωσε ότι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο σύζυγος της Φ. Σταύρου προχώρησε σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 57χρονης. «

Μετά την καταγγελία, σαν Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έχουμε αποστείλει επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας με την οποία ζητούμε όπως διοριστεί ανεξάρτητος ιατρικός λειτουργός, για να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου της 57χρονης καθηγήτριας και ειδικά τις συνθήκες περίθαλψής της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου είχε μεταβεί για σκοπούς νοσηλείας.

Όταν ο ιατρικός λειτουργός ετοιμάσει την έκθεσή του, θα την αποστείλει στην Αστυνομία, η οποία με την σειρά της θα την προωθήσει, μαζί με το υπόλοιπο μαρτυρικό υλικό, ενώπιον του θανατικού ανακριτή, ο οποίος και θ’ αποφανθεί κατά πόσο υπήρξε ή όχι ιατρική αμέλεια στην συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε ο κ.Φελλάς.

Να σημειωθεί, ότι από την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της 57χρονης δεν διαφάνηκε οτιδήποτε. Γι’ αυτό και λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη Λάρνακα. Καταλείπει σύζυγο και δύο θυγατέρες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend