Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 554 κατηγορίες ο Κρασόπουλος!
554 κατηγορίες ο Κρασόπουλος!

554 κατηγορίες ο Κρασόπουλος!

Ρεκόρ για τα κυπριακά δικαστικά χρονικά αποτελεί ο αριθμός των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Τζαμάλ Μπεν Χασέν, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 εμφανίστηκε… ως ο «μεσσίας» Γεώργιος Κρασόπουλος και υποσχέθηκε σ’ εκατοντάδες ανέργους εργασία στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας προηγουμένως απ’ αυτούς σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ο «Κρασόπουλος» παραπέμφθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 25 Φεβρουαρίου, αντιμετωπίζοντας συνολικά 554 (!) κατηγορίες, οι οποίες αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σ’ αυτό το στάδιο ο κατηγορούμενος δεν απάντησε εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες. Θ’ απαντήσει όταν θα βρεθεί στο εδώλιο του κακουργιοδικείου και θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες αυτές.

Την ερχόμενη Δευτέρα το Κακουργιοδικείο θ’ αποφασίσει κατά πόσο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του θα παραμείνει ή όχι υπό κράτηση. Πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και σε περίπτωση που ο Μοχάμεντ Τζαμάλ Μπεν Χασέν κριθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη υπόθεση που θα απασχολήσει την δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής σε σχέση με την εξαπάτηση του κοινού και κυρίως ανέργων προσώπων. Από τις μαρτυρίες που έχουν εξασφαλίσει οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, φαίνεται πως ο κατηγορούμενος ήταν ο εγκέφαλος ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος που δρούσε στην Κύπρο και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης με στόχο πάντοτε την εξαπάτηση του κοινού. Ο Τυνήσιος καταζητείτο από το 2013 και συνελήφθη τον Αύγουστο του 2016 στην Ελλάδα, όπου είχε διαπράξει παρόμοια αδικήματα. Τον Ιούλιο του 2017 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών για αδικήματα απάτης και πλαστογραφίας.

Στις 20 περασμένου Δεκεμβρίου οι Ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν τις Κυπριακές ότι αποφασίστηκε η έκδοσή του στο νησί και στις 4 Ιανουαρίου ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στην Κύπρο και συνελήφθη δυνάμει του κυπριακού δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend