Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Ανάγκη για παράταση 60 ημερών προκύπτει στα πλαίσια αξιολόγησης της προσφοράς που κατέθεσε στις 16 Νοεμβρίου η ισραηλινή κοινοπραξία για ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Με πρόταση – εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προτίθεται να ζητήσει έγκριση για επέκταση του χρόνου αξιολόγησης της προσφοράς κατά 60 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 18 Μαρτίου, καθότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο και πολυσύνθετο έργο. Ως εκ τούτου προκύπτει ανάγκη για αποστολή ερωτήσεων για διευκρινήσεις προς τον υποψήφιο επενδυτή στο στάδιο αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς.

Υπενθυμίζουμε, ότι αρχικά η Επιτροπή Αξιολόγησης θα έπρεπε να ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Ωστόσο, προκύπτει η ανάγκη για παράταση δύο μηνών, αφού, όπως τονίζεται στην επιστολή – πρόταση του αρμόδιου υπουργείου προς το Υπουργικό, χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Εδώ να σημειώσουμε, ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης συνεδρίασε μέχρι σήμερα 10 φορές. Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδριάσεις και στο επόμενο χρονικό διάστημα, στις οποίες θα μελετήσει τις εκθέσεις από τα διορισμένα ad-hoc μέλη της επιτροπής. Οι διευκρινήσεις από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή αναμένονται αύριο, ενώ το Κτηματολόγιο θα μπορέσει να ετοιμάσει την εκτίμηση για το έργο μέχρι τις 20 του μήνα.

Tο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, στις 7.00 μ.μ.,  στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, διοργανώνει την 7η διάλεξη με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση και η Προστασία των Καταθέσεων.

 

 

Send this to a friend