Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Κατερίνα Σταύρου παρουσιάζει Τη νέα εικαστική της πρόταση με γενικό τίτλο «Δευτέρα βράδυ»
Η Κατερίνα Σταύρου παρουσιάζει Τη νέα εικαστική της πρόταση με γενικό τίτλο «Δευτέρα βράδυ»

Η Κατερίνα Σταύρου παρουσιάζει Τη νέα εικαστική της πρόταση με γενικό τίτλο «Δευτέρα βράδυ»

Τη νέα εικαστική της πρόταση με γενικό τίτλο «Δευτέρα βράδυ», παρουσιάζει η Κατερίνα Σταύρου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

 

Στη νέα σειρά των έργων της από πορτραίτα η ζωγράφος επιχειρεί να σκιαγραφήσει την εικόνα της σύγχρονης δυναμικής γυναικείας μορφής, με τη χαρακτηριστική πινελιά της. Η διαρκής αναζήτηση της εικαστικού εκφράζεται μέσα από τις πειραματικές τεχνικές καθώς και την ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιεί, καταφέρνοντας έτσι να μεταφέρει περίτεχνα τη θεματική της στην επιφάνεια του καμβά. Τα έργα της μαρτυρούν ξεκάθαρα τη δημιουργική πορεία της ζωγράφου από τα αρχικά στάδια μέχρι την ολοκλήρωση του πίνακα. Έτσι αφήνεται να εννοηθεί η παρουσία των υλικών και του καλλιτέχνη στην εξέλιξη του πίνακα.

 

Με τη σειρά των έργων αυτών η καλλιτέχνις επιθυμεί να ανοίξει ένα διάλογο με το κοινό, φέρνοντας στο προσκήνιο το διαχρονικό θέμα της θέσης που κατέχει η γυναίκα στη κοινωνία, προβληματίζοντας και εμπνέοντας.

 

Η Κατερίνα Σταύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παρακολούθησε Visual Arts στο πανεπιστήμιο του Salford, Κριτική Τέχνης στο Central Saint Martins και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Κατερίνα έχει εκθέσει μέχρι σήμερα τα έργα της σε Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένα Εμιράτα.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email: [email protected], website: www.diatopos.com

 

 

 

 

Send this to a friend