Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα

Δε φαίνεται να τηρείται το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της Νέας Πτέρυγας του Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας, που σύμφωνα με το επικαιροποιημένοχρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2019. Αυτή την πληροφόρηση φαίνεται να έλαβε η  αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λάρνακας με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαΐδη, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νέο και στο Παλιό Νοσοκομείο Λάρνακας αλλά και στη Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου. «Από την ενημέρωση που έλαβε η αντιπροσωπεία, διαφαίνεται ότι δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης τον Απρίλιο του 2019, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η νέα πτέρυγα θα βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2018. Το ΑΚΕΛ θα αποστείλει άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για τις δέουσες ενέργειες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. Η αντιπροσωπεία χαρακτήρισε τραγική την κτηριολογική κατάσταση του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας. «Είναι φανερό ότι η μείωση των κρατικών δαπανών στον τομέα της υγείας τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο όγκο προσέλευσης ασθενών, έχει οδηγήσει το προσωπικό και τους ασθενείς σε οριακή κατάσταση. Για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο Παλιό Νοσοκομείο, το ΑΚΕΛ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. Έπειτα από επίσκεψη της αντιπροσωπείας με τη Διεύθυνση της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου και την ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής, διαπιστώθηκε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους της Κυβέρνησης να προχωρήσει αποφασιστικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, όπου  επισημαίνεται η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Το «2ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος» διοργανώνει το Τμήμα Γεωργίας και η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος.  Xαιρετισμό θα απευθύνει o Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 9πμ, στην αίθουσα δεξιώσεων “Ανάμνηση” στην Αθηένου. Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκτροφείς, οι παραγωγοί, οι έμποροι και στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί να δωθούν λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Η βιομηχανία του Γάλακτος είναι εξαιρετικά σημαντική για την Οικονομία μιας χώρας, απαραίτητη και με πολλές προοπτικές για ανάπτυξη και κέρδος, αναφέρεται σε ανακολινωση των διοργανωτών. Είναι ευρέως γνωστό ότι η βιομηχανία του Γάλακτος και των παραγώγων της είναι αδιαμφισβήτητα κινητήρια για την Οικονομία της Κύπρου και ότι η χώρα μας έχει όλες τις προοπτικές να παράγει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα ιδιαίτερης δυναμικής, εντός κι εκτός συνόρων. Αν και απαιτητικό, το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, του γαλακτοκόμου και τυροκόμου, αλλά κι εκείνο των προμηθευτών και της υπόλοιπης αλυσίδας συντήρησης κι εξαγωγών, είναι σκληρό, ανταγωνιστικό και συχνά δεν αποφέρει τον πραγματικό κόπο ή χρήμα που έχουν επενδυθεί. Το Συνέδριο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας, να βρεθούν σε έναν κοινό χώρο, να συζητήσουν, να ενημερωθούν υπεύθυνα για όλες τις εξελίξεις του τομέα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης ξένων Πρεσβειών για τον γεωγραφικό αποκλεισμό που έχει επιφέρει στο Δήμο του η τουρκική εισβολή του 1974. Χθες υποδέχθηκε στο Γραφείο του τον Πρέσβη της Αυστραλίας κ. SamBeever, στον οποίο ο κος Καρεκλάς ανέφερε ότι η Αθηένου είναι ο μοναδικός  ‘’ελεύθερος’’ Δήμος της Κύπρου που έχασε το 80% της γης του, που είναι ολόκληρος μέσα στη νεκρή ζώνη και με τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής να βρίσκονται στις τρεις πλευρές του Δήμου, και πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή. Επίσης του υπόδειξε σε χάρτη, πώς ο Δήμος έχει απομονωθεί συγκοινωνιακά, εξηγώντας του πως με τη διάνοιξη του δρόμου Αθηένου – Λευκωσίας μέσω Πυροΐου η απόσταση Αθηένου– Λευκωσίας καλύπτεται σε 10 λεπτά, αντί 45 – 60 λεπτά που χρειάζονται σήμερα. Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης στα ενδιαφέροντα σημεία και τα επιτεύγματα του Δήμου Αθηένουκαθώς και στους πολλούς Αθηενίτες που μένουν μόνιμα στην Αυστραλία. Ο κος Beever, αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, υποσχέθηκε ότι όπου του δίνεται η ευκαιρία θα εγείρει το θέμα και θα προσπαθήσει όσο μπορεί να βοηθήσει. Ο Αυστραλός Πρέσβης ξεναγήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, όπου είδε τα εξαιρετικά αρχαιολογικά, εκκλησιαστικά και εθνογραφικά δείγματα που εκτίθενται, και ενημερώθηκε για τη ζωή της Αθηένου από τα πολύ παλιά χρόνια.

Η Ομάδα Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολειού Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που έχει ως στόχο να μπει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι, που εμπνεύστηκε το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας και στηρίζει ο Δήμος Λάρνακας. Η Δημοσιογραφική Διάκεψη θα αρχίσει στις 12:00μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των Κεντρικών Γραφείων του Δήμου Λάρνακας. Εκεί θα παρουσιαστούν και οι χορηγοί της δράσης «Ένα καλαμάκι πολλαπλής χρήσης για κάθε μαθητή», οι οποίοι θα προμηθεύσουν όλους τους μαθητές που φοιτούν σε όλες τις Προδημοτικές της Επαρχίας Λάρνακας με βιοδιασπώμενα καλαμάκια. H Λάρνακα κατέγραψε εντυπωσιακά πραγματικά αποτελέσματα, στους πρώτους  4 μήνες από τότε που άρχισε η καινοτόμος προσπάθειας της ομάδας εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» που φέρει τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικά καλαμάκι», κι έχει ανακηρύξει την Λάρνακα ως την πρώτη πόλη που θα έχει πετύχει αυτό τον στόχο στην Κύπρο.Εκτός από τους εκατοντάδες ανώνυμους που στις καφετέριες και στα μπαράκια παραγγέλνουν ποτά με την μοδάτη διευκρίνιση «όχι καλαμάκι παρακαλώ», 800 συνολικά μαθητές από δύο ιδιωτικά σχολεία της πόλης έχουν υιοθετήσει την δράση αγοράζοντας καλαμάκια πολλαπλής χρήσης. Αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα μοιράσει στους 97 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λάρνακας «Άγιος Σπυρίδωνας» τα πρώτα καλαμάκια. Επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να προμηθευτούν οι 19000 μαθητές που φοιτούν στην δημόσια δημοτική , μέση και μέση τεχνική εκπαίδευση ολόκληρης της επαρχίας Λάρνακας το δικό τους καλαμάκι πολλαπλής χρήσης.

Φιλανθρωπικό Gala Dinner διοργανώνει στις 8μμ  στο  ξενοδοχείο Golden Bay ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Γεώργιος» – Χριστάκη Χασάπη Λάρνακας.

Το Θεατρικό έργο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη παρουσιάζει στις 8μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το Σατιρικό Θέατρο. Είσοδος €15 & €10 (μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι)

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 2μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Επιτροπής Εργοδότησης Εργατών  

Send this to a friend