Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπ. Παιδείας: Αναμένουμε απάντηση Γ. Εισαγγελέα για συνάντηση
Υπ. Παιδείας: Αναμένουμε απάντηση Γ. Εισαγγελέα για συνάντηση

Υπ. Παιδείας: Αναμένουμε απάντηση Γ. Εισαγγελέα για συνάντηση

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό το πρωί, όπου επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Επισκοπής, ο Κώστας Χαμπιαούρης επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο διάλογος.  «Τα αντίμετρα, όπως τα λέτε, δεν αποτελούν αυτοσκοπό για την κυβέρνηση, εμείς προτάσσουμε τον διάλογο, υπάρχει μια συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου που, αν γίνει αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς, μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, του δημόσιου σχολείου που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, που έχουν να κάνουν με την ειδική εκπαίδευση, που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές σχολές, την επαγγελματική αγωγή, τη συμβουλευτική, τον αναλφαβητισμό, τη βία και την παραβατικότητα. Αυτά είναι η ουσία και όχι όλα τα άλλα στα οποία χανόμαστε».

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη χαθεί ο διδακτικός χρόνος των παιδιών, « θα μελετήσουμε όλα αυτά τα ενδεχόμενα. Ναι, έχουμε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε να έχουμε σύντομα συνάντηση ως διυπουργική επιτροπή. Σε μια περίπου ώρα θα έχω συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς στο γραφείο μου και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω όλους τους πιθανούς τρόπους [αντιμετώπισης] αυτής της κατάστασης».

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς θα συζητήσει με τους οργανωμένους γονείς, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε «Εφ’ όλης της ύλης. Θέλω να ακούσω τους γονείς τι έχουν να μου πουν και πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση αυτή στην οποία βρισκόμαστε».

Ερωτηθείς για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί. «Αναμένω απάντηση, δεν ξέρω, έχουμε στείλει επιστολή χθες, αντιλαμβάνεστε ότι έχει το πρόγραμμά του, γνωρίζει και ο ίδιος τη σοβαρότητα του θέματος και είμαι σίγουρος ότι το συντομότερο δυνατό θα έχουμε αυτή την επαφή», είπε.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend