Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Lomography : Ο ορισμός της ρετρό φωτογραφίας
Lomography : Ο ορισμός της ρετρό φωτογραφίας

Lomography : Ο ορισμός της ρετρό φωτογραφίας

Lomography Cyprus – Τρία Πουλάκια Κάθονταν: Ο ορισμός της ρετρό φωτογραφίας, χωρίς όμως επιτήδευση, απλά από αγάπη για την αναβίωση. Στο κάτω κάτω, τα ωραία πράγματα είναι παντοτινά.

Το κατάστημα Lomography Cyprus – Τρία Πουλάκια Κάθονταν ιδρύθηκε το 2011 και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κυπριακό κοινό στην παλιά Λευκωσία. Το 2013 μετακόμισε στη Λάρνακα, από όπου και κατάγεται η ιδιοκτήτριά του, Ειρήνη Στυλιανού. Το 2016 – εκτός από κατάστημα φωτογραφικών ειδών – άρχισε να λειτουργεί και ως καφενείο, συνδυάζοντας δηλαδή την τέχνη της Φωτογραφίας με… την τέχνη του καφέ! Από το Μάρτιο του 2018 το Lomography Cyprus λειτουργεί αποκλειστικά ως online shop και μέσω Facebook και Instagram.

Η ιδιοκτήτρια, φωτογράφος Ειρήνη Στυλιανού, είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος των προϊόντων Lomography στην Κύπρο. Η Lomography επικρατεί στο χώρο της αναλογικής φωτογραφίας από τη δεκαετία του ’90 και υιοθετεί ένα ζωηρό, διαδραστικό, δημιουργικό και ανέμελο τρόπο ζωής. Μέσω της συνεχούς εξάπλωσης των πρωτοποριακών φωτογραφικών μηχανών, των φιλμ, των φακών και των φωτογραφικών αξεσουάρ, προμοτάρει την φωτογραφία σαν έναν ευρηματικό τρόπο να επικοινωνήσεις, να απορροφήσεις και να απαθανατίσεις τον κόσμο.

Στην Κύπρο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη Λομογραφία, υπάρχει κοινό το οποίο αγαπά και στηρίζει το φιλμ. Η συνεχής αγάπη και αφοσίωση του κόσμου έχει κρατήσει την επιχείρηση παρούσα και το φιλμ στην Κύπρο ζωντανό. «Ο κόσμος υποδέχεται ζεστά κάθε τι το καινοτόμο, εφόσον αυτό σέβεται την ιδιοσυγκρασία του», μας είπε η ιδιοκτήτρια του Lomography Cyprus.

Η αναλογική φωτογραφία και δη το κίνημα Lomography ελκύει αδιαμφισβήτητα ένα niche, εναλλακτικό κοινό. Στο Lomography Cyprus – Τρία Πουλάκια Κάθονταν εκτός από Lomography, θα βρείτε προϊόντα Kodak, Fuji, Ilford, Agfa, Rollei, Bergger, Washi, Ferrania, Polaroid, Revolog, CineStill, Kosmo Foto, Yodica, και άλλα πολλά! Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφικές εξορμήσεις που διοργανώνει το κατάστημα, άλλοτε σε βουνό, άλλοτε σε θάλασσα, εντός και εκτός Κύπρου!

Στοιχεία Επικοινωνίας:

www.threesittingbirds.com

www.facebook.com/threesittingbirds/

Instagram: @lomography_cyprus

Τηλέφωνο: 96 66 84 20

Φωτογραφίες: Ειρήνη Στυλιανού

Send this to a friend