Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΡΙΖΟΕΛΙΑΣ :Δυόμισι χρόνια στον οδηγό που σκότωσε την 5χρονη- Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΡΙΖΟΕΛΙΑΣ :Δυόμισι χρόνια στον οδηγό που σκότωσε την 5χρονη- Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΡΙΖΟΕΛΙΑΣ :Δυόμισι χρόνια στον οδηγό που σκότωσε την 5χρονη- Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο

«Απαράδεκτη οδική συμπεριφορά»

«Η παρούσα υπόθεση κατατάσσεται στις πιο σοβαρές του είδους. Η οδική συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν απαράδεκτη. Όφειλε να μην οδηγούσε υπό την επήρεια ηρωίνης. Μόλις αισθάνθηκε υπνηλία, έπρεπε να έβγαινε από το δρόμο και να σταματούσε». Με αυτά τα λόγια, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τόνισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ο 34χρονος Πέντσεφ Μίλεν Στεφάνοφ, από τη Βουλγαρία, και τον καταδίκασε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε στις 25 περασμένου Ιουνίου στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Δεκέλειας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της 5χρονης Μαρίας – Χριστίνας Δημητρίου. Ο Στεφάνοφ, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες ότι λόγω απερίσκεπτης και αλόγιστης πράξης επέφερε το θάνατο στο 5χρονο κοριτσάκι και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί στο τιμόνι και να προκαλέσει το φοβερό δυστύχημα.

Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης, η δικαστής Τόνια Νικολάου είπε ότι αδικήματα που αντιστρατεύονται την οδική ασφάλεια θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρά, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιβάλλονται αποτρεπτικές ποινές που να διαφυλάσσουν την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή. Αφού αναφέρθηκε στις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαμβάνουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν πληγή για την κυπριακή κοινωνία, σημείωσε ότι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στο δρόμο είναι τεράστιες και ως εκ τούτο τα δικαστήρια δεν μπορούν ν’ αδιαφορήσουν σ’ αυτό το καταστροφικό φαινόμενο. «Ο κατηγορούμενος δεν θα έπρεπε να οδηγεί λόγω της κατάστασής του, διότι δεν είχε την αναγκαία καθαρότητα σκέψης. Με την επιλογή του να οδηγήσει υπό την επήρεια ναρκωτικών, εισήγαγε τον θανάσιμο κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή άλλων προσώπων στο δρόμο.

Σε μια μόλις στιγμή, ένα 5χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του. Η τραγική αυτή κατάληξη θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί εάν ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε τόση αδιαφορία», σημείωσε η κ.Νικολάου. Περαιτέρω, το δικαστήριο τόνισε πως από τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιόν του, δεν υπάρχει ευθύνη οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Αποφάνθηκε ότι το δυστύχημα οφειλόταν αποκλειστικά στις πράξεις του κατηγορουμένου και ότι ήταν αποτέλεσμα της οδικής του αδιαφορίας και της εγωιστικής του συμπεριφοράς.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend