Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπ. Υγείας : «Σε 2,5 μήνες επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών» – Μίλησε για ταρίφες 500 ευρώ
Υπ. Υγείας : «Σε 2,5 μήνες επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών» – Μίλησε για ταρίφες 500 ευρώ

Υπ. Υγείας : «Σε 2,5 μήνες επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών» – Μίλησε για ταρίφες 500 ευρώ

«Θα έπρεπε να ποινικοποιηθεί, αλλά δεν εξαρτάται από τον υπουργό Υγείας» η δωροδοκία και η μίζα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Σε συνέντευξή του στην Κατερίνα Ηλιάδη («Πολίτης») ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι στους 2,5 μήνες που είναι στη θέση, «έχουν έρθει σε μένα επτά περιπτώσεις δωροδοκίας γιατρών σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο».

Όπως εξήγησε, ερωτηθείς για τις δωροδοκίες στον τομέα της υγείας, «και οι επτά αφορούσαν εγχειρήσεις με ταρίφα 500 ευρώ. Δυστυχώς, όταν ζητήσαμε από τους παραπονούμενους να κάνουν καταγγελία, αρνήθηκαν».

Για να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να διερευνηθεί υπόθεση χωρίς καταγγελία και ζητώντας από όποιον θέλει να καταγγείλει «φακελάκι» να παίρνει τηλέφωνο απευθείας στο γραφείο του.

Εγγυήθηκε δε ότι «θα γίνουν και σωστές διαδικασίες σε συνεργασία με την Αστυνομία και θα τύχει της περίθαλψης που θα ετύγχανε έτσι κι αλλιώς», σημειώνοντας ότι είναι εύκολο να αποδειχθεί η δωροδοκία, «αρκεί να συνεργαστούν οι ασθενείς».

Send this to a friend