Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κούλλης Παύλου: Οι επιτυχίες , οι δυσκολίες και τα νέα βήματα στη ζωή του (pics & vid)
Κούλλης Παύλου: Οι επιτυχίες , οι δυσκολίες και τα νέα βήματα στη ζωή του (pics & vid)

Κούλλης Παύλου: Οι επιτυχίες , οι δυσκολίες και τα νέα βήματα στη ζωή του (pics & vid)

Είναι νέος, είναι ταλαντούχος , έχει όρεξη για δουλειά και αυτό φαίνεται.

Ο ποδοσφαιριστής Κούλλης Παύλου , μίλησε για πρώτη φορά  στο larnakaonline σε μια ευχάριστη συνέντευξη μέσα από την οποία αποκαλύπτει όλες τις εμπειρίες του στο χώρο του ποδοσφαίρου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τα νέα βήματα που κάνει στη ζωή του.

Πως ξεκίνησε η καριέρα στο ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία λόγω του πατέρα μου ο οποίος ήταν προπονητής  και μου έδωσε τα ερεθίσματα για να ασχοληθώ και εγώ με αυτό το άθλημα. Από τότε που θυμάμαι το εαυτό μου, είχα όνειρο να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αγωνιστώ σε ομάδες ψηλών επιπέδων .

Πήγα σε αρκετές ακαδημίες ποδοσφαίρου, και στα 14 μου, μπήκα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και έμεινα εκεί για 12 χρόνια. Αυτό μπορώ να πω ότι ήταν ο σταθμό που με «άνδρωσε» ποδοσφαιρικά. Ήμουν παρόν στις πιο σημαντικές και ιστορικές στιγμές της ΑΕΚ, όπως την κατάκτηση του κυπέλλου , την συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους Europa League και άλλες πολλές διακρίσεις που με κάνουν να νιώθω ακόμη πιο περήφανο που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας.

Επίσης αγωνίστηκα στη ομάδα του Πανιώνιου στην Ελλάδα για ενάμιση χρόνο και στη συνέχεια γύρισα πίσω στην Κύπρο συνεχίζοντας την πορεία μου στην ομάδα της Ομόνοιας .

Τώρα βρίσκομαι στην ομάδα Παραλιμνίου . Ο λόγος που επέλεξα να πάω στην δεύτερη κατηγορία ήταν γιατί πιστεύω πως οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πρώτες έξι ομάδες της πρώτης κατηγορίας βρίσκονται σε πολύ καλύτερη μοίρα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά  προβλήματα και όχι μόνο.

Αυτό ήταν και η αφορμή να βάλω μια καινούργια πρόκληση στον εαυτό μου την οποία και δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή. Ο κ. Τσόκκος , ο Πρόεδρος της ομάδας Παραλιμνίου, με έπεισε για το project της ομάδας και έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς από την πρώτη στην δεύτερη κατηγορία;

Δυσκολεύτηκα αρκετά. Για μένα ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή και ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Πολλοί ήταν αυτοί που επέμεναν πως δεν θα αντέξω συναισθηματικά αυτή την αλλαγή και πως στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να αποτύγχανα γενικά ως ποδοσφαιριστής. Ευτυχώς, ήμουν προετοιμασμένος κατάλληλα, ήξερα που πατούσα και έτσι δεν με πήρε από κάτω. Το ψηλό επίπεδο της ομάδας του Παραλιμνίου ήταν επίσης παράγοντας που με βοήθησε να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος 2017-2018 δικαίωσε τόσο εμένα όσο και τις ολόχρονες προσπάθειες της ομάδας.

Υπήρξε ποτέ στιγμή που ήθελες να τα παρατήσεις;

Στον αθλητισμό γενικότερα οι απογοητεύσεις είναι περισσότερες από τις επιτυχίες. Όντας ένας πειθαρχημένος και προσηλωμένος στο στόχο του αθλητής, σαφώς νιώθεις την απογοήτευση πολύ έντονα και σε συχνότερο χρονικό διάστημα. Μια επιτυχία όμως είτε προσωπική, είτε της ομάδας, μπορεί να επισκιάσει όλες τις δυσάρεστες στιγμές και να σου χαρίσει ένα συναίσθημα που δεν μπορώ καν να το περιγράψω με λόγια.

Πως δημιουργήθηκε η ιδέα των ακαδημιών;

Όταν ήμουν 16 χρονών και συμμετείχα στους ευρωπαϊκούς αγώνες με την ομάδα της ΑΕΚ , είχα χάσει  την θέση του γυμναστή στο πανεπιστήμιο . Είχα να επιλέξω ανάμεσα στις δύο μου αγάπες και η καρδιά μου αποφάσισε να συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με την ΑΕΚ αφήνοντας έτσι πίσω τις σπουδές.

Έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τις σπουδές και σε ηλικία 24 χρόνων αποφάσισα να ξεκινήσω ένα πτυχίο. Έτσι κατάφερα να κερδίσω μία θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου  και στη συνέχεια να πάρω το πολυπόθητο πτυχίο στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο γιατί πλέον νιώθω ολοκληρωμένος ως άνθρωπος.

Η αγάπη μου για τα οικονομικά σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο μου δημιούργησε την ιδέα την ακαδημίας ποδοσφαίρου. Ήθελα και εγώ με τη  σειρά μου να μεταδώσω στα παιδιά τις δικές μου σκέψεις και ιδέες για την φιλοσοφία του ποδοσφαίρου.

Τι  ακριβώς προσφέρει στα παιδιά η Ακαδημία Ποδοσφαίρου;

Η top_11 Academy είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή ακαδημία στην οποία τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολλά. Η Ακαδημία μας προσφέρει καθημερινό σχολείο στα παιδιά. Δηλαδή τα παιδιά από την ώρα που θα σχολάσουν μπορούν να έρθουν στις ακαδημίες μας, όπου θα έχουν μεσημεριανό γεύμα από διατροφολόγο . Επίσης η Ακαδημία μας προσφέρει δασκάλους οι οποίοι βοηθούν τα παιδιά με το καθημερινό τους διάβασμα . Στη συνέχεια, ξεκινά η προπόνηση από ειδικευμένους προπονητές. Επίσης η Ακαδημία μας διαθέτει μεταφορικό μέσο το οποίο μπορεί να παραλαμβάνει τα παιδιά από το σπίτι στην ακαδημία.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Μετά την μεγάλη επιτυχία της top_11 Academy αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε και το Summer School στην ακαδημία μας για την περίοδο του καλοκαιριού. Τα παιδιά θα μπορούν να περνούν τον ελευθερο χρόνο τους στις ακαδημίες μας από το πρωί μέχρι και το απόγευμα κάνοντας διάφορες ασχολίες που θα τους διδάξει τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Το Summer School προσφέρει μαθήματα χορού, κολύμπι, tennis , διάφορες εκδρομές και άλλα πολλά. Εμείς υλοποιήσαμε αυτή την ιδέα ενός ολοκληρωμένου Summer School τόσο για να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά όσο και για να δώσουμε λύση στους γονείς που δουλεύουν και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους  κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Συνέντευξη : Μαρία Πορφυρίου

Send this to a friend