Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πλημμύρισε η Λάρνακα από 15 λεπτά βροχών: Δείτε βίντεο με αντιδράσεις συμπολιτών μας!
Πλημμύρισε η Λάρνακα από 15 λεπτά βροχών: Δείτε βίντεο με αντιδράσεις συμπολιτών μας!

Πλημμύρισε η Λάρνακα από 15 λεπτά βροχών: Δείτε βίντεο με αντιδράσεις συμπολιτών μας!

Στο ίδιο έργο θεατές, για πολλοστή φορά, βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι κάτοικοι της Λάρνακας. Μία μπόρα που δεν διήρκησε περισσότερο από 15 λεπτά στάθηκε ικανή να μετατρέψει σε «ποτάμια» δρόμους εγκλωβίζοντας οδηγούς και να πλημμυρίσει υπόγεια, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία.

Το δυστύχημα ήταν ότι η μπόρα ξέσπασε γύρω στις 1μ.μ., την ώρα δηλαδή που ο περισσότερος κόσμος σχόλαζε από τις δουλειές του και μετέβαινε στα σπίτια του. Εξού και σε κάποιους δρόμους δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Δικαιολογημένες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου που για άλλη μια φορά, έπειτα από έντονη βροχόπτωση, είδε την πόλη του κυριολεκτικά να «βουλιάζει». Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας πληροφορηθήκαμε ότι έγινε ανταπόκριση σε πέραν των δέκα κλήσεων για ρυμούλκηση αυτοκινήτων από πλημμυρισμένους δρόμους και για άντληση νερών από υπόγεια σπιτιών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στις περιοχές Σταυροδρομίου, Χρυσοπολίτισσας, Μητρόπολης, Αγίων Αναργύρων (παρά την Τεχνική Σχολή) και σε παρόδους της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Στρατηγού Τιμάγια), ιδιαίτερα στην οδό Παύλου Βαλδασερίδη. Οι δρόμοι στις περιοχές αυτές θύμιζαν… Βενετία, αφού η στάθμη του νερού ανέβηκε σε ανησυχητικά επίπεδα και η διέλευση των οχημάτων γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Δείτε εδώ: Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Τρόοδος (Pics)

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου. Αγανακτισμένοι κάτοικοι κατάγγειλαν στην εφημερίδα μας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονταν στο γεγονός ότι τα φρεάτια των δρόμων ήταν βουλωμένα από κάθε λογής ακαθαρσίες παρόλο που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες προειδοποιήσεις από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονες βροχοπτώσεις.

Μέχρι τις απογευματινές ώρες συνεργεία του Δήμου Λάρνακας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρισκόντουσαν σε δρόμους που είχαν πλημμυρίσει και βοηθούσαν στην άντληση νερών. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα πλημμυρών στις ευπαθείς περιοχές των Καμάρων και της Βεργίνας.

Δείτε βίντεο και αντιδράσεις των συμπολιτών μας:

Send this to a friend